ΓΥΝΑΙΚΑ

Δείτε τι σχεδίασε ένα 7χρονο παιδί για την άρρωστη αδελφή του (pics)

Δείτε τι σχεδίασε ένα 7χρονο παιδί για την άρρωστη αδελφή του (pics)
facebook@Laurie Wolf Cepkauskas

Ευελπιστεί  ότι θα βοηθήσει με αυτό τον τρόπο και άλλα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Ο Tyler Cepkauskas, 7 ετών, σχεδίασε μια πρωτότυπη ρόμπα για τα παιδιά που είναι άρρωστα και χρειάζεται να νοσηλευτούν.

Αποφάσισε να πάρει μέρος στο διαγωνισμό του Starlight Children Foundation, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που βοηθάει παιδιά με σοβαρές ασθένειες, έχοντας στο μυαλό του την 4χρονη αδερφή του Emily.

Η Emily έχει κάνει μέχρι σήμερα τρεις καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις και το μοναδικό πρόσωπο που καταφέρνει να την κάνει να νιώσει όμορφα είναι ο αδελφός της.

« Κάθε φορά που τον έβλεπε, άλλαζε η ψυχολογία της όσο άσχημα κι αν ήταν», ανέφερε στο Good Morning America η μητέρα τους Laurie Cepkauskas.

Η διάγνωση και οι επεμβάσεις

Στην 19η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της, διαγνώστηκε στην κόρη της ένα συγγενές καρδιακό πρόβλημα που συνήθως συνδέεται με το σύνδρομο Down. H Emily γεννήθηκε με κολποκοιλιακό ελάττωμα του καναλιού, μια εκ γενετής ανωμαλία της καρδιάς που επηρέασε την αναπνοή της.

Το 2016, σε ηλικία τριών μηνών, η Emily έκανε την πρώτη επέμβαση ανοιχτής καρδιάς και ακολούθησε μερικούς μήνες αργότερα και η δεύτερη. Η τρίτη επέμβαση πραγματοποιήθηκε το 2018.

«Η αριστερή μιτροειδής βαλβίδα δεν λειτουργούσε σωστά, οπότε έπρεπε να τοποθετηθεί μια μηχανική βαλβίδα. Κάθε φορά που φθείρεται, θα πρέπει να αντικαθίσταται», εξηγεί η μητέρα της.

Για την Emily, που μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία από μωρό, ο αδελφός ήταν και παραμένει το στήριγμά της.

Γι΄αυτό και όταν η Cepkauskas είδε το διαγωνισμό για το σχεδιασμό νοσοκομειακής ρόμπας για παιδιά στη σελίδα του Starlight Children’s Foundation στο facebook, ζήτησε από τον γιο της να πάρει μέρος.

Ο 7χρονος έχοντας στο μυαλό του την αδελφή του σχεδίασε μια απλή ρόμπα που πάνω της αναγράφονται λέξεις όπως: «γενναίος», « θάρρος», «μαχητής», «κουράγιο», «δύναμη», «αγάπη», «ελπίδα».

«Κάθε φορά που η αδελφή του έμπαινε στο χειρουργείο δεν ήξερε αν θα επέστρεφε ζωντανή. Αν λοιπόν φοράει αυτή τη ρόμπα πάντα θα τον θυμάται ακόμα κι αν δεν είναι μαζί της», αναφέρει η Cepkauskas.

Τελικά το σχέδιο του 7χρονου κατάφερε να διακριθεί και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού αυτή τη ρόμπα θα μπορούν να τη φορούν κι άλλα άρρωστα παιδιά.

«Ελπίζω ότι η ρόμπα μου θα κάνει χαρούμενα κι άλλα άρρωστα παιδιά όπως έκανε την Emily, αυτός άλλωστε ήταν ο στόχος μου», είπε ο Tyler Cepkauskas ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους ψήφισαν το σχέδιό του και τον βοήθησαν να πραγματοποιήσει το όνειρό του.

Δείτε φωτογραφίες του Tyler και της αδελφής του στην gallery που ακολουθεί:

Πηγή: Mothersblog.gr