ΓΥΝΑΙΚΑ

Γιατί τα παιδιά πρέπει να έχουν το δικό τους προσωπικό χώρο

Γιατί τα παιδιά πρέπει να έχουν το δικό τους προσωπικό χώρο

Τα παιδιά συχνά καβγαδίζουν επειδή αισθάνονται ότι τα αδέλφια τους εισβάλλουν στον προσωπικό τους χώρο ή ότι αγγίζουν πράγματα που ανήκουν σε εκείνα χωρίς την άδειά τους.

Αυτό που χειροτερεύει την κατάσταση είναι ότι πολλά παιδιά δεν έχουν δικό τους χώρο να αποσυρθούν όταν συμβεί κάτι τέτοιο, για να ηρεμήσουν.

Αν είστε γονιός παιδιών που τσακώνονται πολύ, προσπαθήστε να βρείτε έναν χώρο για το κάθε παιδί. Ιδανικά, θα ήταν να είχαν το καθένα ένα δικό του υπνοδωμάτιο, αλλά αν αυτό δεν γίνεται, τότε μπορείτε να τους βρείτε ένα σημείο μέσα στο σπίτι που θα είναι δικό τους – για παράδειγμα μια γωνία ενός δωματίου όπου θα μπορούν να έχουν τα πράγματά τους και να κρύβονται (μόνα τους) αν το χρειάζονται.

Αν έχετε κήπο, χωρίστε δύο σημεία σε κάθε παιδί για να το φροντίζει. Ακόμα και μια γλάστρα είναι αρκετή. Επιτρέψτε τα παιδιά σας να διαλέξουν τι θα καλλιεργήσουν στο κομμάτι τους ή στη γλάστρα τους και ενθαρρύνετέ τα να φροντίζουν τον κήπο τους.

Το να δημιουργήσετε ωστόσο έναν προσωπικό χώρο για κάθε παιδί, εξηγεί η ψυχολόγος Sarah Ockwell Smith, είναι ένα μόνο μέρος της όλης διαχείρισης. Το επόμενο βήμα είναι να διδάξετε στα παιδιά σας να σέβονται τον χώρο του άλλου. Ενθαρρύνετέ τα να χτυπούν την πόρτα και να ζητούν άδεια για να μπουν στο δωμάτιο κάποιου άλλου.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr