ΓΥΝΑΙΚΑ

Γιατί πρέπει να έχεις κι εσύ μια ρουτίνα ύπνου

Γιατί πρέπει να έχεις κι εσύ μια ρουτίνα ύπνου
Photo by Artem Beliaikin from Pexels

Είτε πρόκειται για μια κούπα τσάι ή ένα ζεστό μπάνιο, μια χαλαρωτική βραδινή ρουτίνα ύπνου μπορεί να βελτιώσει τον ύπνο σας.

Πιθανότατα να έχετε ακούσει για καθημερινές πρωινές συνήθειες που σας βοηθούν να βγάλετε τη μέρα με επιτυχία. Τι γίνεται όμως με τη βραδινή ρουτίνα; Έχετε πρόγραμμα όπως τα παιδιά σας; Κοιμάστε καλά;

Όταν πρόκειται για έναν καλό ύπνο, οι διάφορες συνήθειες που έχουμε πριν από τον ύπνο, μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο τόσο στην ποιότητα όσο και στην ποσότητα του ύπνου και της ξεκούρασής σας.

Ίσως την τελευταία περίοδο και μετά από όλα όσα έχετε περάσει (καραντίνα, κορονοϊός, κοινωνική απομόνωση, μέτρα ασφαλείας) να έχουν διαταράξει το πρόγραμμά σας και τον ύπνο σας.

«Στην πραγματικότητα, ο ύπνος δεν μοιάζει με έναν διακόπτη ρεύματος που μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε όποτε θέλετε», αναφέρει η Britney Blair, PsyD. Για αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό να έχετε μια συνεπή ρουτίνα κατά τη διάρκεια της νύχτας στην οποία θα επιτρέπετε στον εαυτό σας τουλάχιστον για μία ώρα πριν τον ύπνο να χαλαρώνει. «Μία ώρα περίπου πριν από τον ύπνο, ο χρυσός κανόνας είναι να κάνεις κάτι που χαλαρώνει το σώμα και ηρεμεί το μυαλό», εξηγεί η Δρ Blair.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr