ΓΥΝΑΙΚΑ

Κυτταρίτιδα: Ποιες είναι οι τροφές που την προκαλούν;

Κυτταρίτιδα: Ποιες είναι οι τροφές που την προκαλούν;

Δείτε ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγετε. 

Η κυτταρίτιδα, ο αιώνιος εχθρός των γυναικών, μπορεί να έχει είτε τη χαρακτηριστική όψη του φλοιού πορτοκαλιού -που είναι και η πιο συνηθισμένη- ή να μοιάζει με μικρά «κυματάκια» επάνω στο δέρμα όμοια με τις ρυτίδες. Αυτό το είδος κυτταρίτιδας μάλιστα συγχέεται συχνά με τις ραγάδες.

Από τι προκαλείται η κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως τα γονίδια, οι ορμόνες, μια αύξηση ή μείωση του σωματικού βάρους. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις εμφανίζεται χωρίς προφανή αιτία.

Σύμφωνα με μελέτη στο περιοδικό American Journal of Clinical Dermatology, η κυτταρίτιδα είναι εξαιρετικά συχνή και εμφανίζεται στο συντριπτικό 90% των γυναικών. Μπορεί να την εμφανίσει ο οποιοσδήποτε ασχέτως βάρους, ύψους ή ηλικίας.

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας γι΄αυτό είναι σημαντικό να αποφεύγετε τις εξής τροφές:

Αλλαντικά και αλμυρά τυριά

Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, όπως αλλαντικά, μπέικον και τυριά προκαλούν κατακράτηση υγρών. Το φούσκωμα σ συνδυασμό με την κατακράτηση μπορούν να κάνουν την κυτταρίτιδα πιο ορατή.

Έτοιμες σούπες

Η έτοιμη σούπα μπορεί να αποτελεί μια γρήγορη λύση για φαγητό αλλά οι περισσότερες έχουν αρκετό αλάτι.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr