ΓΥΝΑΙΚΑ

Τριπλάσιο χρόνο με τα παιδιά τους περνούν οι σημερινοί μπαμπαδες

Τριπλάσιο χρόνο με τα παιδιά τους περνούν οι σημερινοί μπαμπαδες
Photo by Dominika Roseclay from Pexels

Σύμφωνα με έρευνες οι μπαμπάδες του σήμερα περνούν περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους απ' ό,τι οι δικοί τους μπαμπάδες μαζί τους.

Η ενασχόληση με τα παιδιά κάνει τους μπαμπάδες να αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι και πλήρεις.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παραπάνω από τους μισούς μπαμπάδες δήλωσαν ότι η πατρότητα είναι σημαντικό κομμάτι της ταυτότητάς τους και ότι οι στιγμές με τα παιδιά τους είναι η επιβράβευσή τους.

Μόλις 54 χρόνια πριν, οι μπαμπάδες περνούσαν συνολικά 2,5 ώρες την εβδομάδα ασχολούμενοι με τη φροντίδα των παιδιών τους με τον αριθμό αυτόν σήμερα να ανέρχεται στις 8 ώρες την εβδομάδα, παρά τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Πλέον οι μπαμπάδες περνάνε σαφώς περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους απ' ο,τι συνηθίζονταν δεκαετίες πριν και τα οφέλη από αυτό είναι περισσότερα από ένα.

Τα οφέλη στη ζωή των παιδιών

Τα περισσότερα οφέλη από αυτή την αφοσίωση (αν μπορούμε να την ονομάσουμε έτσι) τα έχουν τα παιδιά. Σύμφωνα με έρευνες, η απουσία του πατέρα από την ανατροφή των παιδιών έχει αρνητικές επιπτώσεις στα συναισθήματα των παιδιών και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους. Τα παιδιά ωστόσο, τα οποία νιώθουν την παρουσία των μπαμπάδων τους στην καθημερινότητά τους μεγαλώνοντας γίνονται πιο εξωστρεφή, πιο δημιουργικά, πιο ήρεμα και με περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Τυχερές οι σημερινές μαμάδες

Πιο ευτυχισμένες όμως αισθάνονται και οι μαμάδες των οποίων οι σύντροφοι ασχολούνται με την ανατροφή των παιδιών. Μάλιστα, έρευνες αποδεικνύουν ότι τα ζευγάρια που μοιράζονται τις υποχρεώσεις του σπιτιού, έχουν καλύτερη σεξουαλική ζωή.