ΓΥΝΑΙΚΑ

Περπατάς γύρω στα 2 χιλιόμετρα την ημέρα; Μάθε τα οφέλη

Περπατάς γύρω στα 2 χιλιόμετρα την ημέρα; Μάθε τα οφέλη

Το περπάτημα έγινε η αγαπημένη μας συνήθεια εν μέσω καραντίνας.

Το περπάτημα έγινε η αγαπημένη μας συνήθεια εν μέσω καραντίνας. Ένα μήνυμα στο 13033 και μετά περπατούσαμε το τετράγωνο και λίγο παραπέρα όχι μόνο για να γυμναστούμε αλλά και να αναπνεύσουμε λίγο καθαρό αέρα.

Είτε περπατάς ένα μίλι κάθε μέρα εδώ και πολύ καιρό, είτε ξεκίνησες τώρα τη δραστηριότητα αυτή να τι μπορεί να συμβεί στο σώμα σου.

-Βελτιώνεται η συγκέντρωσή σου

Είτε είσαι φοιτήτρια, μαθήτρια ή απλά δουλεύεις το να είσαι σε θέση να συγκεντρωθείς είναι σημαντικό για να ολοκληρώσεις τις εργασίες σου ή να κάνεις τη δουλειά σου όσο καλύτερα μπορείς. Φυσικά, η συγκέντρωση δεν είναι σημαντική μόνο για το σχολείο και την εργασία. Ίσως θέλετε να διατηρήσεις σε καλή κατάσταση τον εγκέφαλό σου, έτσι ώστε να μπορείς να απολαύσεις την ανάγνωση ενός βιβλίου ή να γράψεις αυτό το μυθιστόρημα που έχεις αποφασίσει να εκδώσεις. Είτε έτσι είτε αλλιώς, το εύρος της προσοχής σου πρέπει να καλλιεργηθεί και να προστατευτεί.

-Δεν θα έχεις πια πρόβλημα με τις αρθρώσεις σου

Γνώριζες ότι το 23% όλων των Αμερικανών ενηλίκων «παλεύουν» με κάποια μορφή αρθρίτιδας; Αυτό είναι περίπου 54 εκατομμύρια άνθρωποι που πρέπει να αντιμετωπίσουν τον πόνο, το πρήξιμο και την ακαμψία στις αρθρώσεις τους, σύμφωνα με το CDC. Σε σοβαρές περιπτώσεις, η αρθρίτιδα μπορεί να έχει εξουθενωτικές επιπτώσεις στους ανθρώπους, περιορίζοντας την ικανότητά τους να εργάζονται, να είναι ενεργοί και πολλά άλλα.

Εάν είσαι από τα άτομα που πάσχουν από αυτήν την πάθηση, δοκίμασε να περπατάς ένα μίλι κάθε μέρα για να ανακουφίζεσαι. «Επειδή το περπάτημα έχει χαμηλό ρυθμό, όχι μόνο αποτρέπει βλάβες στις αρθρώσεις, αλλά μπορεί επίσης να ανακουφίσει και τον πόνο σ’ αυτές. «Οι τακτικοί περίπατοι είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι για τη μείωση ων πόνων του γόνατος, του ισχίου και του πόνου στην πλάτη σε ηλικιωμένους, ακόμη και σε άτομα με αρθρίτιδα».

-Μπορείς να χάσεις βάρος (οκ, αναμενόμενο)

Αυτή τη στιγμή κάνεις δίαιτα για να χάσεις τα 6 κιλά που πήρες στην καραντίνα; Αυτό σημαίνει πως έχεις αυξήσει και τις ασκήσεις που κάνεις για να πετύχεις το στόχο σου. Ένας τρόπος με τον οποίο μπορείς να κάνεις αυτόν τον στόχο πραγματικότητα είναι να περπατάς ένα μίλι κάθε μέρα. «Μπορείς να χάσεις βάρος επειδή αυξάνει το επίπεδο δραστηριότητάς σου», ανέφερε ένας ειδικός στο The List.