ΓΥΝΑΙΚΑ

Λιγούρες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού: Απόφυγε αυτά τα είδη

Λιγούρες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού: Απόφυγε αυτά τα είδη

Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγεις κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού

Η ώρα των διακοπών πλησιάζει. Μπορεί και να έχει φτάσει βέβαια. Και όλοι γνωρίζουμε πως όσο βρίσκεσαι μέσα σε ένα πλοίο ή στο αυτοκίνητο για το χωριό, μπορεί να πεινάσεις. Σίγουρα μπορείς να παίρνεις μαζί σου κάποια σνακ για να ξεγελάσεις τον εαυτό σου όμως υπάρχουν και κάποιες τροφές που δεν τις λες και ιδανικές για κατανάλωση όσο ταξιδεύεις.

Δεν ξέρουμε αν πηγαίνει σε κάποιες συγκεκριμένες τροφές το μυαλό σου, όμως είναι τέσσερις που πρέπει να τις προσέχεις, και καλό θα ήταν να μην τις προτιμάς στη διάρκεια κάποιου ταξιδιού.

#1. Αποξηραμένα φρούτα

Συσκευασίες αποξηραμένων φρούτων, όπως τσιπς μπανάνας και φέτες μήλου ακούγονται υγιείς θεωρητικά, αλλά ρίξε μια πιο προσεκτική ματιά στα διατροφικά στοιχεία στο πίσω μέρος της συσκευασίας. Όχι μόνο είναι γεμάτα με ζάχαρη, καθιστώντας τα πιο γλυκά από μια καραμέλα, αλλά μπορούν επίσης να προκαλέσουν κάποια δυσφορία στην κοιλιά λόγω όλων των ινών.

#2. Καφές

Ο καφές είναι πρακτικά το απαραίτητο στοιχείο ενός ταξιδιού, αλλά οι δυνατότητες αφυδάτωσης του δεν κερδίζουν και πολύ έδαφος. Ένα φλιτζάνι καφέ ακούγεται υπέροχο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, αλλά με όλη αυτή την καφεΐνη, όχι μόνο θα νιώσεις δυσφορία στο έντερό σου όσο προσπαθείς να βολευτείς σε ένα κάθισμα, αλλά μπορεί επίσης να δράσει σαν διουρητικό και να οδηγήσει σε αφυδάτωση ή ανισορροπία ηλεκτρολυτών.

#3. Αλκοόλ

Λυπούμαστε που σου το λέμε, αλλά την επόμενη φορά που θα θελήσεις να πιείς ένα ποτήρι σαμπάνια ή κρασί σε μια πτήση θα πρέπει να το ξανασκεφτείς. Η πτήση από μόνη της σε αφυδατώνει, οπότε το να προσθέσεις και αλκοόλ στην εξίσωση αυτή μάλλον δεν θα είναι και η πιο έξυπνη κίνηση σου. Οι πονοκέφαλοι και οι μυϊκοί πόνοι μπορούν να προκύψουν από αφυδάτωση, αλλά επίσης, ο κίνδυνος θρόμβων αίματος αυξάνεται με ένα κοκτέιλ κατά την διάρκεια μιας πτήσης.

#4. Λαχανικά

Αυτό είναι λίγο αυτονόητο. Μπορεί να θέλεις να παραμείνετε υγιής και να επιλέξεις μια χορτοφαγική επιλογή με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Αυτό όμως θα σου προκαλέσει αρκετά αέρια, και αν ταξιδεύεις με αεροπλάνο, τότε μιλάμε για την απόλυτη «καταστροφή».