ΓΥΝΑΙΚΑ

Η συνταγή για εύκολη και πετυχημένη μπεσαμέλ είναι αυτή

Η συνταγή για εύκολη και πετυχημένη μπεσαμέλ είναι αυτή

Εσείς πετυχαίνετε τη μπεσαμέλ ή σας σβολιάζει;

Όπως όλες οι συνταγές, έτσι και αυτή έχει κάποια μυστικά (που δεν είναι πια μυστικά) επιτυχίας.

Η μπεσαμέλ χρησιμοποιείται σε μεγάλη ποικιλία φαγητών, τα οποία συχνά μπαίνουν στο φούρνο. Είναι το λευκό στρώμα που καλύπτει τον μουσακά και το παστίτσιο, ενώ συνηθίζεται στις μελιτζάνες παπουτσάκια, στον πουρέ μελιτζάνας του χουνκιάρ μπεγεντί και σε πολλά πιάτα με ζυμαρικά. Εμφανίζεται επίσης ως μέρος της γέμισης σε διάφορα πιάτα, όπως οι κρέπες ή κάποιες τυρόπιτες αλλά σερβίρεται και με λαχανικά, αυγά και πουλερικά.

Έχει ως βάση το μείγμα από αλεύρι και βούτυρο, στο οποίο προστίθεται ζεστό γάλα.

Υπάρχουν αρκετά μυστικά για να φτιάξει κανείς εύκολη μπεσαμέλ

Για την τέλεια (που θα έλεγε και η κυρία Γιώτα από το MasterChef) μπεσαμέλ θα πρέπει να γνωρίζετε ότι:

  • πρέπει να λιώσετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και να ανακατέψετε μέσα αλεύρι για να φτιάξετε το γνωστό ρου (1:1 οι ποσότητες)
  • πρέπει να ανακατέψετε σιγά σιγά το γάλα που θα προσθέσετε
  • πρέπει να ανακατεύετε συνεχώς καθώς σιγοβράζει

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr