ΓΥΝΑΙΚΑ

Έτσι θα βγάλετε τον λεκέ από ιδρώτα που έχουν τα t-shirt σας

Έτσι θα βγάλετε τον λεκέ από ιδρώτα που έχουν τα t-shirt σας
Photo by ArtHouse Studio from Pexels

Πέντε αποτελεσματικοί τρόποι για να καθαρίσουν τα ρούχα

Μπορεί στα πρώτα πλυσίματα να μην αντιμετωπίζετε πρόβλημα, όμως θα δείτε ότι πλύση με πλύση τα μπλουζάκια και τα πουκάμισα να έχουν εκείνο τον επίμονο λεκέ που δημιουργείται από τα αποσμητικά.

Το πρόβλημα μπορεί να είναι πιο έντονο σε όσους ιδρώνουν περισσότερο όμως το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο για όλους: ορατοί λεκέδες τόσο σε ανοιχτόχρωμα όσο και σε σκούρα ρούχα.

Ανάλογα με την υφή του υφάσματος υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να απομακρύνετε τους αντιαισθητικούς αυτούς λεκέδες. Όπως:

Ξύδι

Γυρίστε τη μπλούζα από την ανάποδη και μουλιάστε τις περιοχές που έχουν κιτρινίσει λόγω ιδρώτα και αποσμητικού σε λευκό ξύδι. Αφήστε το ρούχο εκεί για 15 περίπου λεπτά και μετά τρίψτε τα σημεία απαλά με μία οδοντόβουρτσα. Πλύντε τη μπλούζα σε κανονική πλύση στο πλυντήριο για να απομακρυνθούν τυχόν υπολείμματα πριν την ξαναφορέσετε.

Ασπιρίνη

Σπάστε δύο ασπιρίνες και ανακατέψτε τη σκόνη σε 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό. Βυθίστε το λεκιασμένο μέρος του ρούχου στο διάλυμα για δύο έως τρεις ώρες και στη συνέχεια πλύντε το ρούχο με απορρυπαντικό.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr