ΓΥΝΑΙΚΑ

Το παγωτό πρέπει να το τρως σε χωνάκι ή κυπελάκι αν κάνεις δίαιτα;

Το παγωτό πρέπει να το τρως σε χωνάκι ή κυπελάκι αν κάνεις δίαιτα;

Τελικά, πότε τρως λιγότερο παγωτό;

Καλοκαίρι είναι και δε γίνεται να αντισταθείς εκατό τοις εκατό στον πειρασμό που λέγεται παγωτό. Όσο να ναι, όσο και αν προσέχεις ή είσαι σε φάση δίαιτας, κάποια στιγμή θα θελήσεις έστω και μία μπάλα από την αγαπημένη σου γεύση.

Παγωτό, λοιπόν, σε χωνάκι ή όχι;

Μια ωραία ιδέα είχε στο Instagram account της η ειδικός Κλειώ Δημητριάδου, η οποία χρησιμοποίησε το παλιό κλασικό χωνάκι παγωτού για να φάει εκεί το γιαούρτι της και μας έδωσε μια ενδιαφέρουσα πληροφορία γι’ αυτό το χωνάκι που σίγουρα έτρωγες στο σπίτι της γιαγιάς.

«Οι μικρές χαρές της ζωής, σχεδόν παγωτίνι, τα χωνάκια τα παλιά (που είναι λίγο αφρολέξ και όχι μπισκότο όπως τα μοντέρνα) έχουν μόνο 9 kcal. Λίγο γιαούρτι, ένα κουταλάκι χαρουπομελο και έτοιμη η λιχουδιά! Θα το δοκιμάσω και με φρουτοσαλάτα», έγραψε η Κλειώ και δεν μείναμε εκεί.

Το χωνάκι που λες, είναι σαν να τρως όχι ένα αλλά δύο μπισκότα, οπότε θα πάρεις από 120 ως 170 θερμίδες ανάλογα με τη σύστασή του.

Οπότε, είναι προτιμότερο να πεις ναι στο κυπελάκι με μια μπάλα παγωτού.
Επιπρόσθετα, αν στο μυαλό σου έχεις να φας 2 μπάλες παγωτού, προτίμησε την μία στο παλιό παραδοσιακό χωνάκι ή και στο μπισκοτένιο.

Μια ακόμα εκδοχή που πρέπει να θυμάσαι σχετικά με το παγωτό, είναι προτιμότερο να το τρως χωρίς ξηρούς καρπούς, χωρίς σιρόπια και χωρίς topping ζεστής σοκολάτα από πάνω και να έχεις την ευκαιρία να φας έστω το χωνάκι που τόσο ζήλεψες.