ΓΥΝΑΙΚΑ

Φυτά εσωτερικού χώρου: Τα οφέλη και ιδέες διακόσμησης για το σπίτι

Φυτά εσωτερικού χώρου: Τα οφέλη και ιδέες διακόσμησης για το σπίτι

Πώς μπορείτε να διακοσμήσετε τα δωμάτια του σπιτιού σας με φυτά εσωτερικού χώρου;

Τα φυτά ομορφαίνουν το χώρο και προσδίδουν μία αίσθηση φρεσκάδας και ζωντάνιας. Στο παρελθόν, τα φυτά απαγορεύονταν στους εσωτερικούς χώρους το βράδυ καθώς έχουν την ιδιότητα να μετατρέπουν το οξυγόνο σε διοξείδιο του άνθρακα, κάτι τέτοιο όμως έχει πλέον αναθεωρηθεί. Υπάρχουν φυτά που ενδείκνυνται για τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού και μάλιστα θεωρούνται ότι προάγουν την καλή ατμόσφαιρα και την ηρεμία.

Εάν έχετε παιδιά στο σπίτι δε, η φροντίδα ενός φυτού είναι το κατάλληλο εργαλείο για να τα διδάξει την ευθύνη. Μπορούν να αναλάβουν εκείνα το πότισμα, το σκάλισμα και γενικότερα τη φροντίδα τους και έτσι θα μάθουν να είναι υπεύθυνα και επιπλέον σίγουρα θα απολαύσουν την όλη δραστηριότητα.

Τα φυτά στο παιδικό δωμάτιο

Έρευνα της ΝΑSA αποκάλυψε ότι υπάρχουν αρκετά φυτά που είναι κατάλληλα και απόλυτα ασφαλή για το βρεφικό δωμάτιο. Η αζαλέα, η ζέρμπερα, η μπενζαμίνη, η αλόη, οι κάκτοι, το χλωρόφυτο, το ωραιόφυλλο, το σπαθίφυλλο, ο πόθος και το γεράνι είναι μερικά από τα φυτά που μπορείτε να βάλετε μέσα στο σπίτι σας.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr