ΓΥΝΑΙΚΑ

Τι να προσέξετε πριν αγοράσετε γυαλιά ηλίου για το παιδί σας;

Τι να προσέξετε πριν αγοράσετε γυαλιά ηλίου για το παιδί σας;
pixabay.com

Όλα όσα πρέπει να λάβετε υπόψιν για να κάνετε την κατάλληλη επιλογή.

Ο ήλιος έχει ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία μας, ωστόσο η υπερβολική έκθεση σε αυτόν ελοχεύει κινδύνους, ιδιαίτερα για τα παιδιά που έχουν πιο ευαίσθητο δέρμα και μάτια.

Το καλοκαίρι η προστασία των ματιών είναι αναγκαία από μικρούς και μεγάλους. Τα παιδιά μέχρι και έξι μηνών δεν πρέπει να εκτίθενται στον ήλιο, από τον έκτο μήνα και έπειτα όμως, που οι βόλτες και οι ώρες εκτός σπιτιού είναι περισσότερες, η χρήση γυαλιών ηλίου τις ώρες που βρίσκονται στον ήλιο είναι απαραίτητη.

Πώς επιλέγουμε γυαλιά ηλίου για τα παιδιά;

Τα παιδικά γυαλιά ηλίου θα πρέπει να απορροφούν το 100% όλου του φάσματος της υπεριώδους ακτινοβολίας (UV). Προμηθευτείτε τα από ένα αξιόπιστο κατάστημα οπτικών και βεβαιωθείτε ότι τα γυαλιά πάνω θα έχουν τη σχετική ένδειξη όπως ένα αυτοκόλλητο ή μία ετικέτα.

Εκτός από τον φακό, εξίσου σημαντικό είναι διαλέξετε και το κατάλληλο μέγεθος γυαλιών για το παιδί σας. Ο σκελετός των γυαλιών θα πρέπει να εφαρμόζει καλά στο προσωπάκι του, χωρίς να το πιέζει ή να του είναι πολύ μεγάλος. Προτιμήστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ελαφρύς, εύκαμπτος, με ελαστικούς βραχίονες και χωρίς πολλές γωνίες. Έτσι, το παιδί σας θα μπορεί να φοράει τα γυαλιά του άνετα, χωρίς να θέλει να τα βγάλει ή να κινδυνεύει να τραυματιστεί από αυτά.

«Το παιδί μου δε θέλει να φοράει τα γυαλιά του» - Τι μπορείτε να κάνετε

Ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες πολλά παιδιά δεν θέλουν να φοράνε τα γυαλιά ηλίου τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να έχετε υπομονή και επιμονή. Δοκιμάστε να του τα βάλετε και στην επόμενη βόλτα και στη μεθεπόμενη. Σταδιακά θα τα συνηθίσει. Επίσης, μπορείτε να δώσετε εσείς το καλό παράδειγμα. Εάν φοράτε τα δικά σας γυαλιά ηλίου, το παιδί σας είναι πιο πιθανό να κάνει το ίδιο μιμούμενο τη συμπεριφορά σας.