ΓΥΝΑΙΚΑ

Γιατί κιτρινίζουν τα δόντια σου; Αυτές είναι οι 4 αιτίες

Γιατί κιτρινίζουν τα δόντια σου; Αυτές είναι οι 4 αιτίες

Ποια είναι τα λάθη που κάνεις και τα δόντια σου δεν είναι και τόσο λευκά

βουρτσίζεις τα δόντια σου καθημερινά αλλά δεν είναι και τόσο λευκά. Δεν ξέρεις τι φταίει και για αυτό εμείς είμαστε εδώ.

Οι απλές, καθημερινές συνήθειες όπως η κατανάλωση χυμών, η διατροφή και το γρήγορο βούρτσισμα αμέσως μετά το φαγητό μπορεί τελικά να μην βοηθούν τόσο. Εμείς ζητήσαμε από τους ειδικούς να μοιραστούν μαζί μας τα 4 πιο συχνά αίτια πίσω από τα κίτρινα δόντια και πώς μπορείς να τα αντιμετωπίσεις.

1) Χυμοί και τσάι

Οι χυμοί, τα smoothies και το τσάι με βάση τα φρούτα περιέχουν υψηλά επίπεδα φωσφορικού και κιτρικού οξέος, καθώς και σάκχαρα. Αυτό αποτελεί αιτία που χάνεις τη λευκότητα των δοντιών σου αφού η οδοντίνη, η οποία είναι φυσικά κίτρινη, θα είναι πιο εμφανής μέσα από τον αραιωμένο σμάλτο.

Για πιο λευκά δόντια: πιες νερό και τσάι βοτάνων που δεν έχει βάση τα φρούτα. Πρόσθεσε πάγο σε ζαχαρούχα και όξινα ποτά για να τα αραιώσεις.

2) Γρήγορο βούρτσισμα

Τα όξινα τρόφιμα και ποτά μαλακώνουν προσωρινά το σμάλτο που χρειάζεται χρόνο για να σκληρύνει ξανά πριν χρησιμοποιήσεις την οδοντόβουρτσα. Όταν βουρτσίζεις τα δόντια αμέσως μετά το φαγητό ή το ποτό, ουσιαστικά απλώνεις το οξύ περαιτέρω στην οδοντοστοιχία.

Για πιο λευκά δόντια: περίμενε μια ώρα μετά το φαγητό ή το ποτό πριν βουρτσίσεις τα δόντια σου.

3) Αφρώδης οίνος

Οι φυσαλίδες προκαλούνται από διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο διαλύεται σε οξύ. Όταν συνδυάζεται με τη ζάχαρη που περιέχει ο αφρώδης οίνος, προκαλεί ζημιά στα δόντια και τα ούλα.

Για πιο λευκά δόντια: πιες ένα ποτήρι νερό αμέσως μετά το κρασί

4) Γλυκά

Η κατανάλωση γλυκών συμπεριλαμβανομένων των αποξηραμένων φρούτων και διαφόρων σνακ προκαλεί μεγάλη φθορά στα δόντια σου. Όταν τρως κάτι γλυκό, τα επόμενα 30-40 λεπτά το σάλιο σου εργάζεται σκληρά για να εξουδετερώσει την οξύτητα αλλά δεν τα καταφέρνει πάντα.

Για πιο λευκά δόντια: απόφυγε να επιλέγεις όλη την ημέρα τροφές πλούσιες σε ζάχαρη