ΓΥΝΑΙΚΑ

4 τρόποι για να ενισχύσεις φυσικά τη βιταμίνη D στο σώμα σου χωρίς ήλιο

4 τρόποι για να ενισχύσεις φυσικά τη βιταμίνη D στο σώμα σου χωρίς ήλιο

Tips που θα σε βοηθήσουν

Η βιταμίνη D είναι μια κρίσιμη λιποδιαλυτή βιταμίνη που απαιτείται για το σώμα σου για να διατηρήσει τον ορό ασβεστίου, ο οποίος υποστηρίζει κυτταρικές διεργασίες, νευρομυϊκή λειτουργία και οστεοποίηση οστών. Αυτή η βιταμίνη παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην ανοσοαπόκριση και είναι κρίσιμη στην πρόληψη της οστεοπόρωσης, του καρκίνου, της κατάθλιψης, του διαβήτη και της παχυσαρκίας. Ωστόσο, πάνω από το 40 τοις εκατό του πληθυσμού των ΗΠΑ έχει ανεπάρκεια βιταμίνης D. Τα καλά νέα? Υπάρχουν πολλοί φυσικοί και νόστιμοι τρόποι για να βάλουμε τη βιταμίνη D στο σώμα μας.

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να λάβεις την ημερήσια δόση αυτής της βιταμίνης είναι να βγεις έξω! Το φως του ήλιου επιτρέπει στο σώμα να συνθέτει τη βιταμίνη D φυσικά. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι 5 έως 15 λεπτά, 2-3 φορές την εβδομάδα χωρίς αντηλιακό ή πάρα πολύ ρούχα για να αυξήσεις τα επίπεδά. Απόλαυσε τον ήλιο το πρωί ή αργά το απόγευμα που δεν είναι πολύ δυνατός ο ήλιος για να αποφύγεις βλάβες στο δέρμα. Εάν η έκθεση στον ήλιο υπερβαίνει τα 10 έως 15 λεπτά, να θυμάσαι πάντα να χρησιμοποιείς αντηλιακό.

Δεδομένου ότι η βιταμίνη D δεν υπάρχει φυσικά σε μια μεγάλη ποικιλία τροφίμων, είναι σημαντικό να γνωρίζεις τι μπορείς να φας για να πάρεις αυτό το θρεπτικό συστατικό στη διατροφή σου.

Δες περισσότερα εδώ.