ΓΥΝΑΙΚΑ

Κρίσεις πανικού και αγχώδεις διαταραχές: Τι συμβαίνει στην ενέργειά μου;

Κρίσεις πανικού και αγχώδεις διαταραχές: Τι συμβαίνει στην ενέργειά μου;

Στην Ελλάδα του 2020, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που ντρέπονται να πουν ότι πάσχουν από κρίσεις πανικού ή από αγχώδη διαταραχή.

-«Ξαφνικά άρχισα να νιώθω ότι χάνεται η γη κάτω από τα πόδια μου. Το σώμα μου άρχισε να ιδρώνει και τα χέρια μου πάγωσαν. Ένας δυνατός πονοκέφαλος και μια απότομη ζάλη. Το στομάχι μου σφίχτηκε… Θα λιποθυμήσω ή θα αρχίσω να ουρλιάζω;»

-«Όχι δεν θα πάρω το μετρό. Αν έχει πολύ κόσμο δεν θα μπορώ να αναπνεύσω και αν δεν κάθομαι θα λιποθυμήσω. Καλύτερα να περπατήσω να με χτυπάει αέρας».

Ιστορίες καθημερινού άγχους, σκεπτομορφές που επηρεάζουν το σώμα και τις λειτουργίες του, νοητικές σκέψεις που πλημμυρίζουν το νου και αλλάζουν την καθημερινότητά μας. Στην Ελλάδα του 2020, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που ντρέπονται να πουν ότι πάσχουν από κρίσεις πανικού ή από αγχώδη διαταραχή. Ε όχι, λοιπόν. Ας παραδεχτούμε ότι έχουμε όλοι βρεθεί σε αυτήν την θέση. Φαινόμενο πολυπαραγοντικό και πολυσυζητημένο αλλά πάντα επίκαιρο και πάντα ενδιαφέρον, οι κρίσεις πανικού μπορεί να είναι μεμονωμένες ή μια καθημερινότητα για πολλούς από εμάς. Οι ρυθμοί της καθημερινότητας, οι αυξανόμενες απαιτήσεις στο σπίτι και στην εργασία μας, η κακή διατροφή, η έλλειψη άσκησης, η μη επαφή με την φύση, κ.α. πολλές αιτίες ενοχοποιούνται για την αύξηση των κρίσεων πανικού και της αγχώδης διαταραχής.

Διάβασε περισσότερα στο Queen Plus

Ρoή Ειδήσεων