ΓΥΝΑΙΚΑ

Έρπης στα χείλη; Αντιμετώπισέ τον εναλλακτικά!

Έρπης στα χείλη; Αντιμετώπισέ τον εναλλακτικά!

Ιδιαίτερα κολλητικός, ο ιός του απλού έρπη, που εμφανίζεται κυρίως στα χείλη και που άπαξ και προσβληθείς, παραμένει σε λανθάνουσα κατάσταση στον οργανισμό έως ότου πυροδοτηθεί. Το καλοκαίρι θα έχεις παρατηρήσει ότι τα ξεσπάσματα είναι πιο συχνά από την υπεριώδη ακτινοβολία ή μπορεί να εμφανίζεις έρπη λίγο πριν την περίοδο.

Πέρα από τις κρέμες και τα επιθέματα, μπορείς να επενδύσεις και σε εναλλακτικά γιατροσόφια!Tι τρως! Πολλά τρόφιμα έχουν συνδεθεί με υψηλότερα ποσοστά επανεμφάνισης του επιχείλιου έρπη, τα οποία έχουν υψηλή ποσότητα του αμινοξέος αργινίνη σε σύγκριση με το αμινοξύ λυσίνη. Οι πιο συχνές τροφές με δυσαναλογία αργινίνης - λυσίνης είναι η σοκολάτα, τα φιστίκια, τα αμύγδαλα, τα αναψυκτικά και η μπίρα. Οπότε αν νιώθεις πως ο έρπης έρχεται, μείωσε όλα τα παραπάνω.

Πάρε έξτρα λυσίνη: Αν και ο οργανισμός απορροφά τη λυσίνη από πολλά τρόφιμα, όπως το κόκκινο κρέας, το γάλα, το αβγό, το τυρί και τα ψάρια, όταν δεν υπάρχει ισορροπία με το αμινοξύ αργινίνη, χρειάζεται να την επαναφέρεις, ενισχύοντας την διατροφή σου ή με ένα συμπλήρωμα.

Με βότανα όπως το μελισσόχορτο που είναι γνωστό για τις αντιικές του ιδιότητες και που βρέθηκε να βοηθά στη θεραπεία των πληγών του έρπη σε 5 ημέρες.

Εν τω μεταξύ και η πρόπολη το αντιμικροβιακό υλικό για τις κυψέλες των μελισσών, θεωρείται ότι προλαμβάνει τον ιό του έρπη από το να εισέλθει στα κύτταρα του σώματος αναστέλλοντας την εξάπλωσή του.

Τι να κάνεις μετά την εμφάνιση του έρπη;

Η καλεντούλα είναι ένα κίτρινο-πορτοκαλί λουλούδι, γνωστό για τις ιδιότητές του στη θεραπεία εγκαυμάτων, της ιλαράς, του έρπη και άλλων ασθενειών του δέρματος. Εφάρμοσε την εξωτερικά ως βάμμα. Για να επιταχυνθεί η επούλωση του έρπη, η χρήση αιθέριων ελαίων συστήνεται από πολλούς ως επιλογή. Περγαμόντο, γεράνι, μελισσόχορτο είναι ιδανικές επιλογές και λίγες σταγόνες αρκούν. Ή απλά τρίβε την περιοχή με παγάκι για 10 λεπτά τρεις φορές την ημέρα.