ΓΥΝΑΙΚΑ

Πώς η σειρά γέννησης των γονιών επηρεάζει τη συμπεριφορά τους

Πώς η σειρά γέννησης των γονιών επηρεάζει τη συμπεριφορά τους
pixabay.com

Και κυρίως τον τρόπο που θα μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

Εάν είστε το πρωτότοκο παιδί της οικογένειας, το μεσαίο ή ο «Βενιαμίν», δεν επηρεάζει μόνο τον χαρακτήρα σας, αλλά και τον τρόπο που θα μεγαλώσετε τα δικά σας παιδιά.

Το πρωτότοκο παιδί

Όσοι από εσάς είστε μεγαλύτεροι σε σχέση με τα αδέρφια σας, αγαπάτε τους κανόνες και τους υψηλούς στόχους. Είστε υπεύθυνοι, έχετε αυτοπεποίθηση και δεν σας αρέσει να κάνετε λάθη.

Ως γονείς, έχετε προσδοκίες από τα παιδιά σας και σας αρέσει από τοαν ακόμα είναι μικρά, να τους βάζετε όρια και κανόνες. Επίσης, συχνά θα αναγνωρίζετε στα παιδιά σας συμπεριφορές των μικρότερων αδερφών σας, γεγονός που θα επηρεάσει και τη σχέση σας απέναντι σε αυτά.

Το μεσαίο παιδί

Τα μεσαία παιδιά, η αλλιώς τα παιδιά – σάντουιτς, έχουν συνήθως τον ρόλο του ειρηνοποιού. Συχνά βρίσκονται στη μέση σε καυγάδες και διαφωνίες των άλλων παιδιών και γνωρίζουν πολύ καλά πώς να συμπεριφέρονται διπλωματικά.

Ως γονείς, τα μεσαία παιδιά ακούνε τα παιδιά τους, δεν παίρνουν βιαστικές αποφάσεις, ούτε συμπεριφέρονται αυθόρμητα. Είναι δίκαιοι και σε περίπτωση που έχετε περισσότερα από ένα παιδιά, φροντίζετε ώστε κανένα να μην νιώθει παραμελημένο.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr

Ρoή Ειδήσεων