ΓΥΝΑΙΚΑ

Όταν τα μεγαλύτερα παιδιά αναλαμβάνουν το ρόλο της babysitter

Όταν τα μεγαλύτερα παιδιά αναλαμβάνουν το ρόλο της babysitter
pexels.com

Είναι σωστό ή όχι;

Συχνά οι γονείς ζητούν από τα μεγαλύτερα παιδιά να βοηθήσουν με το μωρό ή να φροντίσουν τα μικρότερα αδέλφια τους.

Είναι όμως σωστό;

Ευθύνες

Η ανάληψη ευθυνών ήδη από τη μικρή τους ακόμα ηλικία, κάνει καλό στα παιδιά. Υπάρχει όμως διαφορά ανάμεσα στο να αναθέσετε στο μεγαλύτερο παιδί να προσέχει το αδερφάκι του όσο εσείς μαγειρεύετε και στο να το προσέχει για ώρα όσο λείπετε από το σπίτι, ειδικά εάν το κάνει παρά τη θέλησή του.

Εάν δε αυτό γίνεται κατ’ εξακολούθηση, το παιδί είναι πιθανό να έχει συνεχώς το αίσθημα της ευθύνης το οποίο θα το βαραίνει. Μην ξεχνάτε ότι όσο ώριμο κι αν είναι ένα παιδί, παραμένει παιδί.

«Θυσιάζουν» την παιδική τους ηλικία

Η ξεγνοιασιά είναι βασικό χαρακτηριστικό της παιδικής ηλικίας. Τα παιδιά θέλουν να παίζουν, να τρέχουν, να περάσουν χρόνο με τους φίλους τους, πράγματα που μπορούν να κάνουν μόνο στον ελεύθερό τους χρόνο. Εάν αντί για το παιχνίδι πρέπει να αναλάβουν την φροντίδα των μικρότερων αδερφών τους, τότε σίγουρα θυσιάζουν δραστηριότητες και πράγματα που θα ήθελαν να κάνουν.

Μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη μεταξύ τους σχέση

Εάν το μεγαλύτερο παιδί νιώθει να καταπιέζεται από την ευθύνη του να προσέχει το αδερφάκι του, είναι πολύ πιθανό αυτό να βγει στη μεταξύ τους σχέση, είτε τώρα, είτε αργότερα.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr

Ρoή Ειδήσεων