ΓΥΝΑΙΚΑ

Τα 10 φρούτα που θα χρειαστείς για να βελτιώσεις την υγεία σου

Τα 10 φρούτα που θα χρειαστείς για να βελτιώσεις την υγεία σου

Η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

Τα φρούτα, όπως και τα λαχανικά, που βρίσκονται στην ίδια διατροφική κατηγορία, είναι σημαντικά για την υγεία του ανθρώπου, καθώς περιέχουν πολλές βιταμίνες, νερό, ελάχιστα λιπαρά και ανόργανα στοιχεία (μέταλλα και ιχνοστοιχεία). Για παράδειγμα, το πορτοκάλι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, η οποία είναι απαραίτητη και αν δεν καταναλώνεται συχνά μπορεί να προκληθεί η ασθένεια σκορβούτο. Η τακτική κατανάλωση φρούτων μπορεί να ενισχύσει την υγεία και τον οργανισμό σου.

Ωστόσο, δεν δημιουργούνται όλοι οι καρποί ίσοι. Μερικά από αυτά παρέχουν μοναδικά οφέλη για την υγεία. Παρακάτω σου έχουμε 10 φρούτα που είναι απίστευτα υγιεινά και ενισχύουν την υγεία και τον οργανισμό σου.

#1. Γκρέιπφρουτ

Το γκρέιπφρουτ είναι ένα από τα πιο υγιή εσπεριδοειδή. Εκτός από καλή πηγή βιταμινών και μετάλλων, είναι γνωστό για την ικανότητά του να βοηθά στην απώλεια βάρους και να μειώνει την αντίσταση στην ινσουλίνη. Για παράδειγμα, σε μια μελέτη σε 91 άτομα, εκείνοι που έτρωγαν μισό φρέσκο γκρέιπφρουτ πριν από τα γεύματα έχασαν 1,3 κιλά περισσότερο βάρος από αυτούς που δεν το έκαναν. Στην ίδια μελέτη, η ομάδα που έφαγε γκρέιπφρουτ είχε σημαντική μείωση στα επίπεδα ινσουλίνης και μειωμένη αντίσταση στην ινσουλίνη. Επίσης, η κατανάλωση γκρέιπφρουτ έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης και βοηθά στην πρόληψη για πέτρες στα νεφρά.

(Έρευνα για τα γκρέιπφρουτ)

Δες τα υπόλοιπα εδώ.

Ρoή Ειδήσεων