ΓΥΝΑΙΚΑ

Φοράς διαρκώς προστατευτική μάσκα; Η DIY θεραπείας ενυδάτωσης του προσώπου

Φοράς διαρκώς προστατευτική μάσκα; Η DIY θεραπείας ενυδάτωσης του προσώπου

Πώς να ενυδατώσεις το πρόσωπό σου με μία μάσκα ομορφιάς με φυσικά υλικά.

Τη μάσκα σου είσαι αναγκασμένη να τη φοράς παντού και σε κάθε δραστηριότητά σου. Από το οκτάωρο στη δουλειά μέχρι το supermarket και οποιονδήποτε άλλο κλειστό χώρο, η μάσκα έχει γίνει η προέκταση του προσώπου σου. Δε γίνεται και αλλιώς! Πρέπει κάπως να προστατευθείς και να προστατεύσεις και τους γύρω σου.

Το γεγονός, όμως, ότι φοράς συνεχώς τη μάσκα προστασίας δημιουργεί πολλές φορές θέματα στην επιδερμίδα σου. Μπορεί, για παράδειγμα, να νιώσεις ότι το δέρμα σου είναι πολύ ξηρό συγκριτικά με το παρελθόν. Ή να εμφανίσεις ακμή και σπυράκια λόγω της υγρασίας που συγκεντρώνεται κάτω από τη μάσκα, αλλά και από την τριβή. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει ανά τακτά χρονικά διαστήματα να περιποιείσαι το πρόσωπο και να το ανακουφίζεις. Πώς θα το κάνεις αυτό; Με την τέλεια DIY μάσκα ομορφιάς, που σου προτείνουμε παρακάτω.

Θα χρειαστείς:

1 αγγούρι

2-3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

Αφού καθαρίσεις το αγγούρι κόψε το σε κομματάκια και ρίξε το μαζί με το γιαούρτι σε ένα μπλέντερ. Ανακάτεψε για λίγη ώρα το μείγμα και έπειτα άπλωσέ το στο πρόσωπό σου. Προσοχή! Μην ξεχάσεις να απλώσεις τη μάσκα και κάτω από το πηγούνι, μέχρι εκεί που ακουμπάει η μάσκα προστασίας. Αφού αφήσεις τη μάσκα ομορφιάς να δράσει για 20 λεπτά, μπορείς να ξεπλύνεις το πρόσωπό σου με χλιαρό νερό.

Θα δεις αμέσως ότι η επιδερμίδα σου είναι αρκετά ανακουφισμένη από τους ερεθισμούς. Κι αυτό, γιατί το αγγούρι έχει ενυδατικά, μαλακτικά και αντιοξειδωτικά συστατικά που το καθιστούν αυτόματα βάλσαμο για το δέρμα. Ειδικά όταν το δέρμα δοκιμάζεται από αφυδάτωση και ξηρότητα, το αγγούρι μπορεί να του προσφέρει όλη την περιποίηση που χρειάζεσαι, όπως και το γιαούρτι, το οποίο έχει εξίσου καταπραϋντικές και μαλακτικές ιδιότητες.