ΓΥΝΑΙΚΑ

Τέσσερις τρόποι να ηρεμήσετε ένα θυμωμένο παιδί

Τέσσερις τρόποι να ηρεμήσετε ένα θυμωμένο παιδί
Photo by Michał Parzuchowski on Unsplash

Να πώς θα ηρεμήσετε ένα παιδί όταν θυμώνει

Τα παιδιά θυμώνουν συχνά. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα που κλείστηκαν για κάποιο χρονικό διάστημα στο σπίτι τους και άλλαξε το πρόγραμμά τους, αρκετά συχνά.

Κάποια από αυτά έχουν μια ιδιαίτερη δυσκολία στο να διαχειριστούν τον θυμό τους αυτό. Και αν αναρωτιέστε, ναι, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε εσείς ως γονείς να κάνετε για να βοηθήσετε το παιδί σας να ηρεμήσει.

Η χρονιά προβλέπεται δύσκολη και αυτός ο εκνευρισμός και τα νεύρα θα συνεχίσουν να υπάρχουν, ειδικά τώρα που άρχισαν τα σχολεία, τα μαθήματα και το διάβασμα.

Ιδού 4 τρόποι που θα το βοηθήσουν αν ηρεμήσει

1. Να μετρήσει ως το δέκα

Το να μετρά το παιδί σας είτε από το 10 ως το 1 είτε και αντίστροφα, θα το βοηθήσει να ηρεμήσει κάπως και να ξεπεράσει τον θυμό του. Η ίδια τακτική έχει αποτελέσματα και στους ενήλικες.

2. Να ζητήσει μια αγκαλιά

Και ποιος δεν ηρεμεί με μια αγκαλιά. Εξηγείστε στο παιδάκι σας, πόσο σημαντικό είναι όταν νιώθει θυμό να έρχεται και να σας παίρνει μια αγκαλιά. Και αν δεν είστε εσείς εκεί, να αγκαλιάζει κάποιον που αγαπά και εμπιστεύεται.

3. Να κάνει μια ήρεμη δραστηριότητα

Όταν το παιδάκι σας έχει θυμό, αντί να τσακώνεται και να φωνάζει, μπορεί να απασχολήσει τον εαυτό του με κάτι ήσυχο και δημιουργικό. Όπως για παράδειγμα το διάβασμα ενός βιβλίου, ή το παιχνίδι με ένα παζλ.

4. Να συζητήσει

Το παιδάκι σας θα πρέπει να έχει την άνεση να σας μιλά και να νιώθει καλά με την συζήτηση. Να ξέρει ότι θα το καταλάβετε και ότι θα το ηρεμήσετε. Επίσης να γνωρίζει ότι μπορεί να σας εκφράσει όλα του τα παράπονα.