ΓΥΝΑΙΚΑ

Παιδιά, συγγνώμη… Συγγνώμη για όλα!

Παιδιά, συγγνώμη… Συγγνώμη για όλα!

O Νίκος Συρίγος, Διευθυντής του Onsports.gr  / Ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΜΟΥΣΙΚΟΣ 98,6 γράφει.

Τα παιδιά πήγαν στο σχολείο. Και το Κράτος, είχε υποσχεθεί να τους δώσει μάσκες, ώστε να γίνει πράξη η απαίτηση του, τα παιδιά από το… νήπιο μέχρι την Τρίτη Λυκείου, να πηγαίνουν στο σχολείο «μασκοφορεμένα».

Για τον κορονοϊό. Το είπαν οι επιστήμονες. Τα σχολεία έκλεισαν τον Ιούνιο. Εν μέσω κορονοϊού. Κι άνοιξαν, με καθυστέρηση μιας εβδομάδας, στις 14 Σεπτεμβρίου. Πάλι με κορονοϊό. Ο κορονοϊός δεν έφυγε ποτέ. Έτσι μας έλεγαν και μας λένε τα κανάλια. Άρα το Κράτος είχε δυο μήνες καιρό να προετοιμαστεί. Δηλαδή να φτιάξει μάσκες για τα παιδιά. Αυτά για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους.

Οι μάσκες που δόθηκαν την πρώτη μέρα στο σχολείο, ήταν κάτι μεταξύ μάσκας και… τέντας. Τόσο μεγάλες που κάλυψαν τα πρόσωπα των παιδιών και των… κολλητών τους. Το Κράτος απέτυχε. Παταγωδώς. Και μάλιστα σε ένα θέμα που είχε όλο τον χρόνο να προετοιμαστεί, ώστε τα παιδιά να νιώσουν ότι όλοι αυτοί που βλέπουν στην τηλεόραση να λένε ότι νοιάζονται για την υγεία τους, ΟΝΤΩΣ νοιάζονται. Έστω και απλά προσφέροντας τους τις μάσκες που πρέπει να φοράνε για να πάνε σχολείο. Άκουσα και διάβασα πολλά από τη Δευτέρα το πρωί. Κυρίως χιουμοριστικά. Είμαι ένας τύπος που κάνει πλάκα ακόμη και με τον θάνατο. Έχω όμως την εντύπωση, λάθος, την πεποίθηση, ότι με το θέμα των παιδιών, των παιδιών που τους έχουμε βάλει ΤΕΡΑΣΤΙΑ πίεση με τον κορονοϊό, που τους αλλάζουμε τις συνήθειες και τις ζωές, που τους στερούμε την επαφή με τον φίλο, τον συμμαθητή, το κορίτσι και το αγόρι τους, που πρέπει να εκπαιδευτούν για μια άλλη ζωή απ’αυτή που είχαν συνηθίσει, που διάολε πρέπει να μάθουν στην «απομόνωση», που, που, που… θαρρώ πως πρέπει να είμαστε απολύτως σοβαροί.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr