ΓΥΝΑΙΚΑ

Νιώθεις πεσμένη; Αυτό το πράσινο smoothie θα σε γεμίσει ενέργεια

Νιώθεις πεσμένη; Αυτό το πράσινο smoothie θα σε γεμίσει ενέργεια
pixabay.com

Υγιεινό και θρεπτικό smoothie που θα σου φτιάξει τη διάθεση.

Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στη διάθεση και την ψυχική μας υγεία. Σύμφωνα με ευρήματα ερευνών, συγκεκριμένες θρεπτικές ουσίες που ανιχνεύονται στα τρόφιμα ρυθμίζουν τα επίπεδα διάθεσης ή του στρες ανάλογα, συνεπώς είναι σημαντικό η επιλογή των τροφών που καταναλώνουμε στην καθημερινότητά μας να γίνεται με προσοχή. Ουσίες που βοηθούν στην αύξηση της διάθεσης μας, καταπολεμώντας το άγχος, είναι οι πρωτεΐνες, οι υδατάνθρακες, το φυλλικό οξύ, το σελήνιο. Αντίθετα, η υψηλή πρόσληψη καφεΐνης και αλκοόλ, καθώς και η νικοτίνη προκαλούν το αντίθετο αίσθημα, δημιουργώντας άγχος.

Εάν νιώθεις πεσμένη το τελευταίο διάστημα, η επιλογή των κατάλληλων τροφών μπορεί να σε τονώσει και να ενισχύσει την ενέργεια και τη διάθεσή σου.

Τροφές όπως είναι ο ξηροί καρποί, το ελαιόλαδο, τα φρούτα και τα λαχανικά, δηλαδή βασικές τροφές της μεσογειακής διατροφής, συμβάλλουν στην ευεξία και την καλή διάθεση, για αυτό κι εμείς σήμερα σου προτείνουμε ένα γευστικό και άκρως θρεπτικό smoothie με φρούτα και λαχανικά που θα σε τονώσει.

Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια λάχανο Kale
  • 1 φλιτζάνι σπανάκι
  • 1/2 φλιτζάνι βατόμουρα
  • 2 μικρές μπανάνες
  • 2 φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου
  • 1/2 κ.γλ. μέλι (προαιρετικό)

Τι πρέπει να κάνετε:

Δεν έχεις παρά να βάλεις όλα τα παραπάνω υλικά στο blender και να τα χτυπήσεις καλά. Βάλε το ρόφημα σε ένα ποτήρι, πρόσθεσε μερικά παγάκια και απόλαυσέ το.