ΓΥΝΑΙΚΑ

Όλα όσα νιώθει μια γυναίκα πριν τον τοκετό μέσα από εκπληκτικές φώτο

Όλα όσα νιώθει μια γυναίκα πριν τον τοκετό μέσα από εκπληκτικές φώτο

Κοιλιά έτοιμη να εκραγεί, γέλιο, χαρά, δάκρυα...

Η Monet Nicole είναι μία ταλαντούχος φωτογράφος που εξειδικεύεται στις φωτογραφίσεις τοκετού. Πολλές φορές στο παρελθόν έχουμε μοιραστεί μαζί σας φωτογραφίες της και αυτό γιατί όλες αποτυπώνουν συναισθήματα και αναδεικνύουν τη μοναδικότητα των ιδιαίτερων αυτών στιγμών.

Η Monet με τον φωτογραφικό της φακό απαθανατίζει όχι μόνο τη στιγμή που ένα μωρό έρχεται στον κόσμο, αλλά και από την αναμονή λίγο πριν. Οι νέοι γονείς μετρούν αντίστροφα για τον ερχομό του νέου μέλους και στις φωτογραφίες της αποτυπώνονται η αγωνία, η ανυπομονησία, η συγκίνηση, η κούραση και κάθε άλλο συναίσθημα που κατακλύζει το ζευγάρι τις στιγμές εκείνες.

Σε ανάρτησή της η φωτογράφος μίλησε για αυτές τις ιδιαίτερες φωτογραφίες της λέγοντας:

«Στον τοκετό. Στο να δουλεύεις σκληρά για το μωρό σου. Στο να ιδρώνεις και να λαχανιάζεις. Στο κλάμα την ώρα της γέννας. Στην αναμονή. Στην επιλογή. Στην τελευταία αγκαλιά που κάνεις το πρώτο σου παιδί σαν μοναχοπαίδι πριν τον έρθει το αδερφάκι του. Οι φωτογραφίες τοκετού δεν γίνονται viral, κι όμως είναι τόσο δυνατές και πολύτιμες που μου κλέβουν την ανάσα. Ο τρόπος που το ανθρώπινο σώμα γεννά ένα μωρό είναι απίστευτος.
-
Κάποιες φορές ο τοκετός είναι σιωπηλός. Κάποιες φορές ο τοκετός είναι θορυβώδης. Έχει γέλιο και φωνές. Τραγούδια. Δεν υπάρχει σωστός τρόπος για να φέρεις στον κόσμο ένα παιδί και πιστεύω ότι είναι απλά απίθανο να σκέφτεσαι μετά τις στιγμές αυτές και να αναγνωρίζεις πόσο δυνατός είχες υπάρξει.»

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr