ΓΥΝΑΙΚΑ

Θες να ξεκινήσεις γιόγκα; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Θες να ξεκινήσεις γιόγκα; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Όλα όσα θα κληθείς να αντιμετωπίσεις από τις πρώτες κιόλας συνεδριες

Όχι, δεν χρειάζεται να αρχίσεις να πίνεις πράσινο τσάι, ούτε να διαλογίζεσαι για να τα καταφέρεις. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να αφήσεις στην άκρη κάθε φόβο ή δισταγμό και να αφεθείς σε έναν νέο κόσμο προσωπικής ευεξίας. Αν ενδιαφέρεσαι να δοκιμάσεις αυτή την ιδιαίτερη μορφή άσκησης, εμείς βρήκαμε και συγκεντρώσαμε όλα όσα πρέπει να περιμένεις στις πρώτες συνεδρίες.

1) Δεν θα καταφέρεις όλες τις ασκήσεις

Είναι απολύτως λογικό να μην μπορέσεις να κάνεις σωστά όλες τις ασκήσεις που θα δεις. Το σημαντικό είναι να ωθήσεις το σώμα σου να προσπαθήσει και να λειτουργήσουν μυς που δεν γνώριζες ότι υπάρχουν. Στις πρώτες συνεδρίες είναι πολύ πιθανό να αισθανθείς κάψιμο όμως αυτό είναι φυσιολογικό. Εάν δεν είσαι σίγουρη για το πώς να κάνεις μια στάση, δώσε προσοχή στον εκπαιδευτή σου και μη διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια.

2) O δάσκαλος θα γίνει ο καλύτερος φίλος σου

Ο σκοπός του εκπαιδευτή σου είναι να σε καθοδηγήσει και να σε βοηθήσει. Αν έχεις ερωτήσεις, ρωτήσέ τον χωρίς δεύτερη σκέψη. Προσπάθησε να μην αισθάνεσαι άσχημα και αμήχανα όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις.

3) Θα μάθεις να αναπνέεις σωστά

Ένα από τα βασικά στοιχεία της yoga είναι η σωστή αναπνοή. Μπορεί να αναπνέουμε κάθε μέρα όμως αυτή η μορφή άσκησης απαιτεί έναν πολύ μεθοδικό και προσεκτικό τρόπο αναπνοής που ονομάζεται Πραναγιάμα. Συχνά θα κρατάς την αναπνοή σου για μερικά δευτερόλεπτα ή θα κάνεις μια μακρά εκπνοή. Στόχος είναι να αποτοξινώσεις τους πνεύμονες και το σώμα σου.

4) Δεν είναι όλα τα ρούχα σου κατάλληλα για yoga

Δεν χρειάζεται σε καμία περίπτωση να αγοράσεις μια ακριβή αθλητική ενδυμασία αλλά να φορέσεις κάτι άνετο και ελαστικό. Προτίμησε ένα κολάν αντί για σορτς όμως κοίταξε πάντα τι βολεύει εσένα καλύτερα ώστε να έχεις ελευθερία κινήσεων στο μάθημα.

5) Το νερό είναι απαραίτητο

Όπως και οποιαδήποτε προπόνηση, έτσι και η yoga απαιτεί να είσαι καλά ενυδατωμένη. Πιες πολύ νερό πριν το μάθημα και φυσικά πάρε μαζί σου ένα μπουκάλι νερό.