ΓΥΝΑΙΚΑ

4 τρικς για να πίνεις όσο νερό πρέπει μέσα στο 24ωρο

4 τρικς για να πίνεις όσο νερό πρέπει μέσα στο 24ωρο

Αν ο οργανισμός σου είναι αφυδατωμένος αυτοί είναι οι τέσσερις τρόποι για να πίνεις περισσότερο νερό. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς χρειαζόμαστε 1ml νερού για κάθε θερμίδα φαγητού που καταναλώνουμε, πχ πρόσληψη 2000 θερμίδων = ανάγκη για 2L νερού. Όταν υπάρχει έλλειψη νερού στον οργανισμό σου, νιώθεις περισσότερο κουρασμένη και έτσι είναι εύκολο να κάνεις κακές διατροφικές επιλογές, διότι θα θελήσεις να φας κάτι έτοιμο ή κάτι σε γλυκό όπως μπισκότα ή σοκολάτα.

Στο σημείο αυτό να σου πούμε επίσης πως χωρίς την κατάλληλη και απαιτούμενη ενυδάτωση, η όποια διάθεση για άσκηση φεύγει καθώς η εξάντληση που νιώθεις είναι πραγματικά τεράστια.

Αν νιώθεις πως δεν πίνεις όσο νερό χρειάζεται ή το ξεχνάς μέσα στη μέρα, τότε σου έχουμε τέσσερις τρόπους για να το θυμάσαι. Το πρωί που θα ξυπνήσεις πιες δύο ποτήρια νερό (εύκολο να το θυμηθείς). Συνέχισε πίνοντας ένα ποτήρι πριν, κι ένα ποτήρι μετά το μεσημεριανό σου γεύμα.

Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με το βραδινό σου γεύμα. Ένα ποτήρι πριν, κι ένα μετά και από αυτό. Έχεις ήδη έτσι συμπληρώσει ενάμιση λίτρο νερό. Ολοκλήρωσε την ημερήσια πρόσληψη πίνοντας δύο ποτήρια νερό λίγες ώρες προτού κοιμηθείς. Τέσσερις εύκολοι τρόποι για να το θυμάσαι.

Προσπάθησε να πίνεις νερό αυτές τις στιγμές της ημέρας, έτσι ώστε να αυξήσεις την πρόσληψη νερού, σύντομα θα δεις την διαφορά στην απόδοση σου, στην καθημερινότητα αλλά και όταν γυμνάζεσαι (όταν συμβαίνει αυτό).