ΓΥΝΑΙΚΑ

Κάθε πότε πρέπει να κάνετε μπάνιο ένα μωρό

Κάθε πότε πρέπει να κάνετε μπάνιο ένα μωρό
Photo by Marcin Jozwiak on Unsplash

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε μπάνιο το μωρό σας!

Συγχαρητήρια, γίνατε μαμά και θέλετε να ξέρετε τα πάντα για το βρεφικό μπανάκι, όπως για παράδειγμα κάθε πότε πρέπει να κάνετε μπάνιο το νεογέννητο μωρό σας.

Η αλήθεια είναι ότι τα μωρά δεν πρέπει να λούζονται συχνά και αυτό γιατί τα μωρά δεν γίνονται βρώμικα τόσο συχνά όσο ένας ενήλικας ή ένα παιδί που βγαίνει από το σπίτι και πάει στον παιδικό σταθμό.

Ένα μωράκι, κάνει μπάνιο, φορά καθαρά ρούχα και η μαμά ή ο μπαμπάς το τοποθετεί στο μαλακό και καθαρό του κρεβατάκι. Συνήθως, οι γιατροί και οι μαίες συστήνουν τοπικό καθαρισμό μετά από κάθε αλλαγή πάνας και όχι καθημερινό μπανάκι.

Σύμφωνα με την παιδίατρο, Dyan Hes, τα μωρά ιδανικά θα πρέπει οι γονείς τους, να τα κάνουν μπάνιο δύο φορές την εβδομάδα, χωρίς όμως να παραλείπουν όπως προαναφέραμε, τον τοπικό καθαρισμό, μετά από κάθε αλλαγή πάνας.

Είναι σημαντικό οι γονείς να χρησιμοποιούν υποαλλεργικά προϊόντα για τα μωρά και ιδανικά για τον τύπο του δέρματός τους, για να αποφευχθεί η ατοπική δερματίτιδα, το έκζμεμα, ακόμη και η ξηρότητα του δέρματος.

Δείτε στο βίντεο πώς θα κάνετε σωστά μπάνιο το μωρό σας: