ΓΥΝΑΙΚΑ

Είναι το τεστ εγκυμοσύνης με σαμπουάν αξιόπιστο ή όχι;

Είναι το τεστ εγκυμοσύνης με σαμπουάν αξιόπιστο ή όχι;
pexels.com

Τι ισχύει τελικά;

Τα τελευταία χρόνια τα DIY τεστ εγκυμοσύνης έχουν μεγάλη απήχηση παγκοσμίως. Το χαμηλός κόστος, το άμεσο αποτέλεσμα και το ότι μπορούν να γίνουν με υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, είναι οι λόγοι που τα κάνουν τόσο δημοφιλή.

Από τα πιο γνωστά στη λίστα με τα σπιτικά τεστ εγκυμοσύνης είναι αυτό με το σαμπουάν.

Πώς γίνεται

Συλλέξτε ούρα σε ένα πλαστικό δοχείο. Σε ένα άλλο, ανακατέψτε λίγο σαμπουάν με νερό μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μίγμα. Προσθέστε τα ούρα σας στο μείγμα και παρακολουθήστε το. Εάν αφρίζει συνεχώς τότε το τεστ είναι θετικό, είστε έγκυος.

Πώς λειτουργεί

Η χοριακή γοναδοτροπίνη (hCG) λέγεται ότι αντιδρά με το σαμπουάν, κάνοντάς την να αφρίζει. Ωστόσο, οι ειδικοί δεν αποδέχονται αυτό του είδους το τεστ εγκυμοσύνης.

Πρέπει να ξέρετε ότι όλα τα τεστ μετράνε μια ορμόνη που λέγεται χοριακή γοναδοτροπίνη ή hCG. Η hCG βρίσκεται στον οργανισμό σας ακόμη και όταν δεν είστε έγκυος, όταν όμως γίνει η σύλληψη και το έμβρυο αρχίσει να αναπτύσσεται, τα επίπεδα της συγκεκριμένης ορμόνης (μετριέται σε μονάδες IU) εκτοξεύονται στο αίμα και τα ούρα. Αν έχει φτάσει τα 25 IU, το τεστ είναι θετικό, που σημαίνει ότι είστε έγκυος.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr