ΓΥΝΑΙΚΑ

Smoothie με βιταμίνη C για γερό ανοσοποιητικό

Smoothie με βιταμίνη C για γερό ανοσοποιητικό

Φτιάξτε το στα παιδιά σας!

Ένας τρόπος για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό των παιδιών σας είναι μέσα από την καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.

Αν τα παιδιά σας δεν είναι λάτρεις των παραπάνω, μπορείτε να τους προτείνετε ένα smoothie φουλ στη βιταμίνη C.

Η βιταμίνη C (ασκορβικό οξύ) είναι μία από τις δημοφιλέστερες βιταμίνες, μιας και εμπλέκεται σε πολλές λειτουργίες του οργανισμού.

Οι κυρίαρχες είναι οι ακόλουθες:

  1. Αντιοξειδωτική δράση: Η βιταμίνη C εξουδετερώνει αποτελεσματικά τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι καταστροφικά, υψηλής δραστικότητας μόρια που πιστεύεται ότι αποτελούν τη βάση πολλών σοβαρών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου και των καρδιοπαθειών.
  2. Αντιγηραντική δράση: Η βιταμίνη C καταπολεμά και τη γήρανση, μιας και ευθύνεται για τη σύνθεση του κολλαγόνου και της ελαστίνης της επιδερμίδας, καθώς επίσης η ισχυρή αντιοξειδωτική δράση της προστατεύει την επιδερμίδα από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Έτσι, η βιταμίνη C λειαίνει τις ρυτίδες, ενισχύοντας την ελαστικότητα και χαρίζοντας φροντίδα και λάμψη στην επιδερμίδα.
  3. Ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού: Η βιταμίνη C ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα διεγείροντας τα αντισώματα και ενισχύοντας τα φαγοκύτταρα (κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος). Παίζει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση των μολύνσεων, στην προστασία ενάντια στους παθογόνους οργανισμούς και τέλος καταστρέφει βακτήρια και ξένους εισβολείς στον οργανισμό. Έχει ακόμη διαπιστωθεί ότι σε υψηλές ποσότητες η βιταμίνη C αυξάνει την παραγωγή ιντερφερόνης και με τον τρόπο αυτό ενεργοποιεί την άμυνα του οργανισμού κατά των ιών. Θεωρείται επίσης ότι μειώνει την παραγωγή ισταμίνης, συμβάλλοντας έτσι στην επούλωση των συμπτωμάτων της αλλεργίας.

Πώς θα φτιάξετε το smoothie που θα βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού του παιδιού σας;

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr