ΓΥΝΑΙΚΑ

Χάρισε τα παιχνίδια των παιδιών της και την χαρακτήρισαν εγωίστρια

Χάρισε τα παιχνίδια των παιδιών της και την χαρακτήρισαν εγωίστρια

Μία μητέρα τεσσάρων παιδιών βρέθηκε στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Είχε κουραστεί να μαζεύει τα παιχνίδια των παιδιών της που ήταν σκορπισμένα σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο του σπιτιού. Παράλληλα ένιωθε ψυχικά και σωματικά εξουθενωμένη με την ίδια κατάσταση που βίωνε επί τέσσερα χρόνια, μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να κάνει κάτι που λίγες μητέρες κάνουν.

Ένα βράδυ, όταν όλοι είχαν κοιμηθεί, κλειδώθηκε στο μπάνιο και προσπάθησε να καταλάβει γιατί ένοιωθε έτσι. Δεν ήταν ο εαυτός της, είχε καταρρεύσει και έπρεπε να αντιδράσει. Ποιο ήταν λοιπόν το πρόβλημα; Συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να σπαταλά πολύτιμο χρόνο καθημερινά για να μαζεύει όλα τα παιχνίδια που ήταν σκορπισμένα στο σπίτι έτσι αποφάσισε να δωρίσει όλα τα παιχνίδια των παιδιών της.

Πριν βιαστείτε κι εσείς να βγάλετε γρήγορα συμπεράσματα, όπως συνέβη με το διαδίκτυο και άλλες μαμάδες, αξίζει να γνωρίζετε ότι τόσο η ίδια όσο και η οικογένειά της δεν τα αναζήτησαν ποτέ.

Πώς ξεφορτώθηκε τα παιχνίδια;

Για να το καταφέρει αυτό ζήτησε από τα παιδιά της να βάλουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια σε ένα πλαστικό κουτί (ένα ο καθένας) εξηγώντας τους ότι δεν τα χρειάζονται όλα τα υπόλοιπα. «Οι άνθρωποι δίνουν στα παιδιά παιχνίδια και τους αρέσει επειδή είναι φυσιολογικό. Όμως στην ουσία δεν χρειάζονται τόσα παιχνίδια», ανέφερε η Allie Casazza και πρόσθεσε: «Ως οικογένεια πλέον έχουμε επικεντρωθεί σε εμπειρίες και όχι σε δώρα».

Για την απόφασή της αυτή, η Casazza έχει λάβει πολλά επικριτικά μηνύματα, ειδικά στο διαδίκτυο. Χαρακτηρίζουν την απόφασή της εγωιστική αφού όπως ισχυρίζονται, στην ουσία η κίνηση αυτή, εξυπηρέτησε μόνο την ίδια.

«Ο λόγος που το έκανα ήταν επειδή τα παιδιά μου είχαν μία μαμά στα πρόθυρα της κατάθλιψης. Τώρα όμως είμαστε όλοι πιο ευτυχισμένοι και τα παιδιά μου μεγαλώνουν με άλλα ερεθίσματα», εξηγεί η Casazza και προσθέτει: «Από τη στιγμή που πήρα τη συγκεκριμένη απόφαση είχα περισσότερο ελεύθερο χρόνο, έπαιζα με τα παιδιά μου, ήμουν πιο ευτυχισμένη, ήμουν σε θέση να βοηθήσω την οικογένειά μου και κυρίως να νοιώθω καλά με τον εαυτό μου. Τώρα περνάω τον ελεύθερο χρόνο μου βοηθώντας άλλες γυναίκες να το επιχειρήσουν».