ΓΥΝΑΙΚΑ

Τα 2 μυστικά που δεν ήξερες για το κρασί

Τα 2 μυστικά που δεν ήξερες για το κρασί

Και όχι, δεν είναι το ψυγείο η καλύτερη λύση!

Οι περισσότεροι λάτρεις του κρασιού διαθέτουν στο σπίτι τους ένα κελάρι ώστε να διατηρούν στο ιδανικό μέρος και στις ιδανικές θερμοκρασίες τις αγαπημένες τους ετικέτες. Τι γίνεται όμως αν δεν διαθέτεις ένα ακριβό κελάρι στο δικό σου σπίτι; Οι ειδικοί οινολόγοι μας απαντούν στις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με την καλύτερη εθιμοτυπία στο home bar.

Πού είναι το καλύτερο μέρος για να κρατήσω τα μπουκάλια κρασιού στο σπίτι;

Τα γκαράζ είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να αποθηκεύσετε κρασιά, ακόμη και κάτω από τις σκάλες, αρκεί να μην υπάρχουν πολλοί κραδασμοί. Ωστόσο, εάν δεν σκοπεύεις να κρατήσεις το κρασί για πολλές ημέρες, τότε ένα μικρό ράφι κρασιού που βρίσκεται στο πιο δροσερό μέρος του σπιτιού σου είναι το μόνο που απαιτείται!

Πρέπει ν' αποθηκεύω το κρασί στο ψυγείο;

Το κρασί δεν πρέπει να αποθηκεύεται στο ψυγείο. Το ψυγείο πρέπει να χρησιμοποιείται για ψύξη πριν το πιούμε», λέει ο Sam. Το συχνότερο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι η θερμοκρασία σερβιρίσματος λευκών και κόκκινων κρασιών. Τα λευκά κρασιά δεν πρέπει να σερβίρονται κατευθείαν από το ψυγείο», επισημαίνει. Εάν είναι πολύ κρύα, μπορεί να αλλοιωθούν τα αρώματά τους. Ενώ τα κόκκινα σερβίρονται συχνά πολύ ζεστά.

Image: pexels.com

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Κάποιος να τον σταματήσει! Τα 10 ανοιχτά μέτωπα του «σουλτάνου» σε τρεις ηπείρους