ΓΥΝΑΙΚΑ

Μελίνα Μερκούρη: 4 φράσεις που έδειξαν την άνευ όρων αγάπη της για την Ελλάδα

Μελίνα Μερκούρη: 4 φράσεις που έδειξαν την άνευ όρων αγάπη της για την Ελλάδα

Μία από τις πιο σπουδαίες προσωπικότητες της χώρας.

Είναι κάποιοι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί για να εμπνέουν. Προσωπικότητες που δεν τις ανακαλούμε σήμερα μόνο για τα επιτεύγματα στον τομέα της δουλειάς τους. Ακόμα κι αν κι εκεί διέπρεψαν με όλη τη σημασία της λέξης. Αναφερόμαστε σε ανθρώπους που εμπνέουν με την ενέργειά τους, με το πνεύμα τους, που μπαίνουν σε ένα δωμάτιο και όλοι τους κοιτάνε σαν κάτι να τους «τραβάει» πάνω τους. Πνεύματα όπως η Μελίνα Μερκούρη.

Η Μελίνα Μερκούρη γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου του 1920 στην Αθήνα από πολιτική οικογένεια και δεν άργησε πολύ να ασχοληθεί κι εκείνη με τα κοινά. Το «χαρισματική» είναι ένα επίθετο που σίγουρα της ανήκει δικαιωματικά, αλλά αυτό δεν αφορά μόνο το ταλέντο της στην υποκριτική, αφού διακρίθηκε για τον αγώνα της κατά της δικτατορίας και για τη συμβολή της ως υπουργός Πολιτισμού.

Στον κινηματογράφο έκανε την πρώτη της εμφάνιση το 1955 με την εικονική ταινία Στέλλα. Μέχρι και ο Αμερικανός σκηνοθέτης Jules Dassin εντυπωσιάστηκε κι αυτός ο θαυμασμός οδήγησε σε μία καλλιτεχνική και προσωπική σχέση, που κατέληξε να γίνει και ο δεύτερος γάμος της. Με την εξαιρετική δουλειά που έκανε στο Ποτέ την Κυριακή απέσπασε βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ των Καννών αλλά και μία υποψηφιότητα για Όσκαρ (1961).

Διάβασε περισσότερα εδώ.