ΓΥΝΑΙΚΑ

Πώς θα ηρεμήσετε ένα θυμωμένο παιδί;

Πώς θα ηρεμήσετε ένα θυμωμένο παιδί;
pexels.com

Έξι τρόποι να ηρεμήσετε το παιδί όταν θυμώνει.

Ο θυμός και τα ξεσπάσματα συμπεριλαμβάνονται στην φυσιολογική ανάπτυξη του παιδιού.

Όσο μεγαλώνει ένα παιδί, δέχεται ολοένα και περισσότερα ερεθίσματα, ανακαλύπτει τον κόσμο γύρω του, μαθαίνει να είναι αυτόνομο και να συνυπάρχει με τα άτομα του στενού του περιβάλλοντος. Δεν έχει φυσικά ακόμα την ωριμότητα και την εμπειρία για να διαχειριστεί καταστάσεις κι έτσι οι περιπτώσεις θυμού και ξεσπασμάτων, είναι αναπόφευκτες.

Τι μπορείτε να κάνετε εσείς ως γονείς ώστε να βοηθήσετε το παιδί σας να ηρεμήσει;

1.Ζητήστε του να μετρήσει ως το δέκα

Το να μετρά το παιδί σας είτε από το 10 ως το 1 είτε και αντίστροφα, θα το βοηθήσει να ηρεμήσει κάπως και να ξεπεράσει τον θυμό του. Η ίδια τακτική έχει αποτελέσματα και στους ενήλικες.

2.Πάρτε το μία αγκαλιά

Και ποιος δεν ηρεμεί με μια αγκαλιά. Εξηγείστε στο μικρό σας πόσο σημαντικό είναι, όταν νιώθει θυμό, να έρχεται και να σας παίρνει μια αγκαλιά. Και αν δεν είστε εσείς εκεί, να αγκαλιάζει κάποιον που αγαπά και εμπιστεύεται.

3.Παρακινήστε το να κάνει μια ήρεμη δραστηριότητα

Όταν το παιδάκι σας έχει θυμό, αντί να τσακώνεται και να φωνάζει, μπορεί να απασχολήσει τον εαυτό του με κάτι ήσυχο και δημιουργικό. Όπως για παράδειγμα το διάβασμα ενός βιβλίου, ή το παιχνίδι με ένα παζλ.

4.Πείτε ένα τραγούδι

Μπορεί εύκολα να τραγουδήσει ένα τραγούδι που του αρέσει ή να σιγοψιθυρίσει έναν ρυθμό που το ηρεμεί.

5.Δώστε του να πιέσει ένα αντικείμενο

Έχετε ακούσει για τα antistress μπαλάκια; Είναι μικρά και μαλακά παιχνίδια που μπορεί το παιδάκι σας να ζουλήξει όσο θέλει μέχρι να νιώσει καλύτερα και να του περάσουν τα νεύρα.

6. Συζητήστε

Το παιδάκι σας θα πρέπει να έχει την άνεση να σας μιλά και να νιώθει καλά με την συζήτηση. Να ξέρει ότι θα το καταλάβετε και ότι θα το ηρεμήσετε. Επίσης να γνωρίζει ότι μπορεί να σας εκφράσει όλα του τα παράπονα.