ΓΥΝΑΙΚΑ

Συμβουλές για να μεγαλώσετε ένα χαρούμενο παιδί

Συμβουλές για να μεγαλώσετε ένα χαρούμενο παιδί
Photo by Mathilde Langevin on Unsplash

5 μικρά μυστικά που θα σας βοηθήσουν.

Από τη στιγμή που γίνεστε γονιός θέλετε το παιδί σας να είναι γερό και ευτυχισμένο. Μπορεί να ακούγεται απλό στην πράξη όμως δεν είναι. Θα πρέπει να γνωρίζετε τι είναι αυτό που κάνει το παιδί ευτυχισμένο: τα παιχνίδια, ο χρόνος μαζί σας, και τα δύο μαζί;

Τι μπορείτε να κάνετε στην πράξη για να κάνετε το παιδί σας χαρούμενο και ευτυχισμένο

Αφήστε το να κάνει λάθος

Τα χαρούμενα παιδιά ξέρουν ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν. Σύμφωνα με την παιδοψυχολόγο JoAnn Deak, τα παιδιά που νιώθουν ότι υποστηρίζονται όταν δεν κάνουν κάτι σωστά την πρώτη φορά, συνεχίζουν να προσπαθούν. Αυτό τα ωθεί να αναπτύξουν μεγαλύτερες δεξιότητες επίλυσης των προβλημάτων ως ενήλικες.

Δείξτε τους ευγνωμοσύνη

Μελέτες που έγιναν στο Μπέρκλεϋ έχουν συνδέσει την ευγνωμοσύνη με την αυξημένη προσωπική ευημερία. Εάν τα παιδιά είναι ευγνώμονα για αυτό που έχουν ήδη στη ζωή, είναι πιο πιθανό να είναι ευτυχισμένα. Μπορείτε να καθιερώσετε ένα οικογενειακό τελετουργικό για να μοιραστείτε την καλύτερη στιγμή κάθε ημέρας ή ένα πράγμα που έχετε και για το οποίο είστε ευγνώμονες .Μην ξεχνάτε ότι οι οικογένειες που κάθονται μαζί για φαγητό μεγαλώνουν πιο υγιή και ισορροπημένα παιδιά.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ