ΓΥΝΑΙΚΑ

Πονάει ο λαιμός σας; Δοκιμάστε αυτά τα βότανα

Πονάει ο λαιμός σας; Δοκιμάστε αυτά τα βότανα

Τα πρώτα κρύα κάνουν την εμφάνισή τους και μαζί τους θα αρχίσουν να εμφανίζονται σιγά-σιγά και τα πρώτα συμπτώματα του πονόλαιμου.

Οι αλλεργίες, ο ξηρός αέρας ή ένας ιός (ακόμη και ο κορονοϊός) μπορεί να είναι η αιτία του πονόλαιμου. Είτε έχετε νιώσει ήδη τα πρώτα τσιμπήματα στο λαιμό είτε θέλετε να προετοιμαστείτε, δείτε με βότανα πρέπει να εξοπλίσετε το ντουλάπι σας ώστε να είστε έτοιμοι.

Σίγουρα γνωρίζετε ότι τα βότανα είναι γνωστά για τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες από την αρχαιότητα. Πάμε να δούμε αναλυτικά πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε φυσικά τον πονόλαιμο.

Μέλι και λεμόνι

Ο χυμός λεμονιού και το μέλι είναι ένα πολύ γνωστό φάρμακο για την ανακούφιση του πόνο της φαρυγγίτιδας . Βοηθά επίσης αν πίνετε άφθονο χυμό εσπεριδοειδών ιδιαίτερα πορτοκάλι, ανανά και χυμό γκρέιπφρουτ.

Γλυκάνισος, μάραθος, θυμάρι

Ο γλυκάνισος, ο μάραθος και το θυμάρι δρουν χαλαρωτικά με τα μοναδικά τους αρώματα, βοηθούν στην απόχρεμψη, τη βλεννόλυση και γενικότερα στη ρύθμιση των εκκρίσεων.

Φασκόμηλο, πεύκο και ισλανδικά βρύα

Το φασκόμηλο, το πεύκο και τα ισλανδικά βρύα, εκτός από αποχρεμπτική δράση, έχουν και αντιμικροβιακές ιδιότητες, συμβάλλουν, λοιπόν, στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων του αναπνευστικού.

Τίλιο

Το τίλιο βοηθά στον περιορισμό της παραγωγής της βλέννας, ενώ καταπραΰνει το λαιμό και το βήχα.

Επιπλέον:

Τέλος, ο ψευδάργυρος , άγρια κεράσια, το μαύρο ξύλο καρυδιάς , και οι παστίλιες που είναι διαθέσιμα στα περισσότερα καταστήματα υγιεινής διατροφής συμβάλουν στην γρήγορη ανάρρωση .

Πάντα να θυμόσαστε: Αν τα συμπτώματα είναι έντονα, επιμένουν για πάνω από δύο 24ωρα και συνοδεύονται από πυρετό, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας.