ΓΥΝΑΙΚΑ

Τα οφέλη του πορτοκαλιού και πότε ένα παιδί μπορεί να τα καταναλώσει

Τα οφέλη του πορτοκαλιού και πότε ένα παιδί μπορεί να τα καταναλώσει
Photo by Sahand Babali on Unsplash

Σε ηλικία ένα παιδί μπορεί να αρχίσει να τρώει πορτοκάλια;

Το πορτοκάλι είναι από τα πιο ωφέλιμα φρούτα για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, «θωρακίζει» τον οργανισμός και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Τι ισχύει όμως στην περίπτωση των μωρών; Ποια είναι τα οφέλη από την κατανάλωση του πορτοκαλιού και από πότε μπορούμε να εντάξουμε το πορτοκάλι στο διατροφολόγιό του;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τους πρώτους μήνες ζωής τους τα μωρά τρέφονται αποκλειστικά με το μητρικό γάλα, το οποίο τους παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά τα οποία χρειάζονται. Από τον έκτο μήνα όμως και έπειτα, σταδιακά εισάγουμε τις στέρεες τροφές στη διατροφή του. Το πορτοκάλι, λόγω της οξύτητας και των διάφορων ιδιοτήτων του, ενδείκνυται να εντάσσεται στη διατροφή των μωρών από τον δωδέκατο μήνα και έπειτα λόγω της αυξημένης πιθανότητας να προκαλέσει συγκεκριμένες αλλεργικές αντιδράσεις.

Εάν ωστόσο, θέλετε να δώσετε στο παιδί σας πορτοκάλι και πριν τους δώδεκα μήνες, καλό είναι παρακολουθείτε για πέντε ημέρες εάν θα υπάρξει κάποια αντίδρασή όπως κοκκινίλα στο δέρμα, ναυτία, εφίδρωση, διάρροια ή ακόμη και δύσπνοια.

Οφέλη πορτοκαλιού στη διατροφή του μωρού

Το πορτοκάλι είναι γνωστό για την υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C. Ωστόσο αυτό δεν είναι το μόνο θρεπτικό συστατικό το οποίο προσφέρει στον. Το πορτοκάλι περιέχει πολλές ακόμη βιταμίνες και μέταλλα τα οποία:

  • συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της δυσπεψία και δυναμώνουν το πεπτικό σύστημα του μωρού
  • μειώνουν τις πιθανότητες δυσκοιλιότητας ή διάρροιας
  • ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύουν το μωρό από κρυολογήματα και άλλες λοιμώξεις.

Πηγή: momjunction.com