ΓΥΝΑΙΚΑ

3 πράγματα που πρέπει να εξετάσεις στον συνεταιρό σου πριν τον επιλέξεις

3 πράγματα που πρέπει να εξετάσεις στον συνεταιρό σου πριν τον επιλέξεις

3 κρίσιμα στοιχεία που πρέπει να εξετάσεις εξ αρχής.

Το να συνάπτεις μια επαγγελματική συνεργασία με κάποιον είναι σαν να παντρεύεσαι. Ειδικά όταν δημιουργείται μαζί από το μηδέν μια επιχείρηση. Σύμφωνα με το Forbes, το 90% όλων των νεοσύστατων επιχειρήσεων αποτυγχάνουν στις συνεργασίες τους, οπότε είναι σημαντικό να επιλέξεις τον συνεργάτη σου με σύνεση.

1. Βρες έναν συνεργάτη με δεξιότητες και εμπειρία ώστε να προσφέρει στην επιχείρηση

Έχει γίνει μεγάλη έρευνα για το «γιατί οι εταιρείες αποτυγχάνουν». Στις νεοσύστατες επιχειρήσεις, όταν δεν υπάρχει η σωστή ομάδα αποτελεί τον τρίτο λόγο για την αποτυχία μιας εταιρείας. Οι άνθρωποι είναι τα πάντα. Η Victoria McLean, διευθύνουσα σύμβουλος της CityCV, της κορυφαίας συμβουλευτικής εταιρίας σταδιοδρομίας του Ηνωμένου Βασιλείου, λέει: «Ένα διαφορετικό σύνολο δεξιοτήτων είναι πραγματικά κρίσιμο για την επιτυχία μιας εταιρείας. Χρειάζεσαι έναν συνεργάτη που να σας εξισορροπεί και προστάζει τη λογική του σε όλες τις τεχνικές και επιχειρηματικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν».

2.Βρες έναν συνεργάτη που μοιράζεται μαζί σου τις ίδιες αξίες, το ίδιο επιχειρηματικό πνεύμα και όραμά

Το να έχετε τις ίδιες συνισταμένες, το ίδιο όραμα και τον ίδιο τρόπο σκέψης, μπορεί να σας πάει πολύ μακριά. Το επιχειρηματικό πνεύμα και η ομαδικότητα είναι πολύ ισχυρά όπλα σε μια συνεργασία ειδικά όταν τα μέλη της έχουν κοινούς στόχους. Με πίστη στις ιδέες του άλλου, ακόμη και όταν φαίνονται επικίνδυνες, και εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο, πάντα το σημείο εκκίνησης και αναφοράς είναι το ιδανικό και ναι, σε πάει μπροστά.

3. Βρες έναν συνεργάτη που μπορεί να προσφέρει πόρους και αξιοπιστία στην επιχείρησή σου

Επίλεξε τον συνεργάτη σου ώστε να μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σας να πάει μπροστά. Με τις δεξιότητές του αλλά και την εμπειρία του να μπορεί να βοηθήσει από τη μεριά του την επιχείρησή σας. Ακόμη και o χειρισμός των social media είναι ένα σημαντικό προσόν για να πάει καλά ένα νέο εγχείρημα. Αν λοιπόν τα παίζει στα δάχτυλα, τότε ναι, μπορείς να επενδύσεις επάνω του.