ΓΥΝΑΙΚΑ

Η απόλυτη αποτοξίνωση για το φθινόπωρο

Η απόλυτη αποτοξίνωση για το φθινόπωρο

Δες πώς θα την κάνεις σε 30 μέρες.

Αφαιρώντας ορισμένα τρόφιμα από το διατροφολόγιό μας για ένα χρονικό διάστημα, βοηθάμε το συκώτι να εκτελεί τη θεμελιώδη καθαριστική του δράση στο μέγιστο βαθμό, εξαλείφοντας όχι μόνο τις τοξίνες, αλλά επιτυγχάνοντας επιπλέον σημαντική απώλεια μάζας λίπους.

Detox: Πώς να την κάνεις σωστά

Πρέπει να μάθεις να αναγνωρίζεις ποια είναι τα χρήσιμα για τον οργανισμό σου τρόφιμα και να τα συμπεριλαμβάνεις στο καθημερινό σου πρόγραμμα. Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσεις το συκώτι σου να κάνει εκτελεί τη θεμελιώδη λειτουργία του καθαρισμού των τοξινών. Τόσο απλά!

Νερό

Η σωστή κατανάλωση του νερού βοηθά το συκώτι να φιλτράρει καλύτερα τις επιβλαβείς ουσίες ενώ είναι απαραίτητο για την ευημερία ολόκληρου του σώματος. Ξεκίνα τη μέρα σου με ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι ενώ μην ξεχνάς να καταναλώνεις τουλάχιστον 2 λίτρα νερό καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Τσάι από βότανα

Τα βότανα βοηθούν στον καθαρισμό του σώματος. Επίλεξε εκείνα που έχουν ως βάση εκχύλισμα αγκινάρας, πικραλίδα, γαϊδουράγκαθο, κολλιτσίδα, τσουκνίδα: βοηθούν στην ομαλοποίηση των ηπατικών λειτουργιών, στη μείωση της χοληστερόλης, των τριγλυκεριδίων και του σακχάρου στο αίμα, επιταχύνοντας επίσης τον μεταβολισμό.

Υγιεινά φαγητά

Για να ακολουθήσεις μια δίαιτα αποτοξίνωσης πρέπει να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου σχετικά με τη σωστή διατροφή, που αποτελείται από υγιεινές τροφές και όχι συσκευασμένα. Πράσινα λαχανικά, ειδικά εκείνα που είναι πλουσιότερα σε αντιοξειδωτικά, τα οποία καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, πλούσια σε μέταλλα και βασικές βιταμίνες όπως το C, και τέλος φυτικές ίνες. Μεταξύ των καλύτερων επιλογών είναι όλα τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα καρότα, το αβοκάντο κ.α. Επίσης, καλό θα είναι να εντάξει στη διατροφή σου καστανό ρύζι, ζυμαρικά σίκαλης, ψωμί σίκαλης, λευκό κρέας και άπαχο ψάρι, όπως μπακαλιάρο, αυγά, κατσικίσιο γάλα, ρύζι και μπαχαρικά αντί για αλάτι.

Τρόφιμα προς αποφυγή

Ψωμί, ζυμαρικά, κράκερ και πίτσα με αλεύρι σίτου, τρόφιμα που περιέχουν λακτόζη, τηγανητά, επεξεργασμένη ζάχαρη, γλυκά, κακάο και ζαχαρούχα ποτά. Αυτά τα τρόφιμα πρέπει να εξαλειφθούν εντελώς κατά τη διάρκεια της διατροφής.

Προσοχή: Για να μπορέσεις να ακολουθήσετε μια δίαιτα αποτοξίνωσης διάρκειας 30 ημερών, είναι απαραίτητο να έχεις τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σου καθώς εκείνος μπορεί να αξιολογήσει την υγεία σου και να καθορίσει την κατάλληλη για εσένα ισορροπημένη διατροφή.