ΓΥΝΑΙΚΑ

Τι μπορείτε να τρώτε στο δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

Τι μπορείτε να τρώτε στο δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης
pexels.com

Αλλά και τι να αποφεύγετε.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι γυναίκες πρέπει να διασφαλίζουν ότι λαμβάνουν αρκετές βιταμίνες, μέταλλα, πρωτεΐνες, λίπη και υδατάνθρακες.

Τι να τρώει μια έγκυος κατά το δεύτερο τρίμηνο της κύησης

Σίδηρος

Ο σίδηρος είναι ουσιώδης στην εγκυμοσύνη γιατί βοηθά τα ερυθρά αιμοσφαίρια να μεταφέρουν οξυγόνο στο σώμα και μέσω του πλακούντα στο μωρό.

Μια έγκυος θα πρέπει να λαμβάνει περίπου 27 mg σιδήρου ημερησίως.

Πηγές σιδήρου:

  • Άπαχο κρέας
  • μαγειρεμένα θαλασσινά
  • πράσινα φυλλώδη λαχανικά
  • καρποί
  • φασόλια και φακές
  • δημητριακά

Πρωτεΐνη

Η πρόσληψη πρωτεΐνης είναι πολύ σημαντική, γιατί βοηθά στη διατήρηση της ενέργειας σε υψηλά επίπεδα και δίνουν στο μωρό σας τα αμινοξέα που χρειάζεται.

Πηγές πρωτεΐνης:

  • άπαχο κρέας
  • καρποί
  • τοφού
  • αβγά
  • ψάρια μαγειρεμένα
  • φασόλια, αρακάς και φακές

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ