ΓΥΝΑΙΚΑ

Γάμος : Μονόδρομος με συνέπειες

Γάμος : Μονόδρομος με συνέπειες
Το Φεβρουάριο του 2010, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία στη Μεγάλη Βρετανία, δημοσίευσε τα συμπεράσματά της...

Το Φεβρουάριο του 2010, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία στη Μεγάλη Βρετανία, δημοσίευσε τα συμπεράσματά της σχετικά με το γάμο, η οποία έδειξε ότι στην Ουαλία και την Αγγλία, το ποσοστό των ανθρώπων που παίρνουν την απόφαση να παντρευτούν στις μέρες μας, είναι χαμηλότερο από το έτος 1895.
Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας, η μέση ηλικία γάμου για ένα άτομο στη Μεγάλη Βρετανία ήταν λίγο κάτω απ’ τα σαράντα (36,5). Είναι ο γάμος πραγματικά μια καλή απόφαση;

Ο γάμος δημιουργήθηκε στις ημέρες του κυβερνητικού ελέγχου και κάθε θρησκεία κρατά δεμένους στη θεωρεία της τους ανθρώπους. Η ιδέα να ξοδέψει κάποιος τη ζωή του με κάποιον άλλον "για πάντα" ήταν υπολογισμένη σύμφωνα με το όριο ζωής το οποίο δεν ήταν παραπάνω απ' τα 40.

Αυτό δεν είναι ένα επιχείρημα ενάντια στην αγάπη ή όντας με το πρόσωπο που σας κάνει ευτυχισμένους (για οποιαδήποτε χρονική περίοδο), είναι ακριβώς ένα επιχείρημα ενάντια στη πραγματική έννοια του γάμου και όλων των ξεπερασμένων κανόνων που τον περιβάλλουν. Σας παρουσιάζουμε τη μελέτη και τα σχόλια της Βρετανικής Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Ο ΓΑΜΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΚΙΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ

Οι γυναίκες κερδίζουν βάρος στη μακροχρίνια σχέση λόγω της γέννησης των παιδιών, αλλά μια πρόσφατη μελέτη από το πανεπιστήμιο του Queensland στην Αυστραλία επιβεβαιώνει ότι ακόμη και οι γυναίκες που δεν κάνουν παιδιά κερδίζουν ένα ουσιαστικό ποσοστό βάρους λόγω ευδαιμονίας.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της μελέτης μια γυναίκα θα κερδίσει μέχρι και οκτώ κιλά εάν περάσει τα δέκα πρώτα χρόνια της με τον ίδιο άνδρα και κανένα παιδί. Η μελέτη μπορεί να εξηγηθεί λόγω του ότι υπάρχουν μεταβολικές αλλαγές κατά τη διάρκεια εκείνου του χρονικού διαστήματος, έτσι το κερδισμένο βάρος μπορεί να αποδοθεί μόνο στην αλλαγή συμπεριφοράς.

Οι άνδρες είναι εξίσου ένοχοι για την απόκτηση κιλών και η διαφορά είναι μεγάλη στη σύγκριση του φωτογραφικού γαμήλιου υλικού.

Ο ΓΑΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ

Η ποικιλία είναι το καρύκευμα της ζωής. Το καρύκευμα είναι επίσης, μια ας πούμε προκλητική stripper που χορεύει και που «γλιστρά» το νούμερο του κινητού της ….κατά λάθος στα χέρια σας. Την επομένη πάτε στο γραφείο και μιλάτε για την τύχη σας χαμηλόφωνα με το συνάδελφο του γειτονικού γραφείου.
Είσαστε ζωντανός άνθρωπος και δημιουργήσατε σεξουαλικό ενδιαφέρον σε μια γοητευτική ύπαρξη. Σε αυτό ακριβώς το σημείο αναρωτιέστε «Έπραξα επιπόλαια και παντρεύτηκα;». Επιστρέφοντας σπίτι αρχίζετε βάρη, τρέξιμο και λοιπές δραστηριότητες.

Ο ΓΑΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ


Έχει οριστεί από κράτος και εκκλησία σε μια μονογαμική σχέση, όπως ο γάμος, να παρεμβαίνουν χαρτιά και γραφειοκρατία, για την ολοκλήρωση του θεσμού. Και βεβαίως κοστίζει πολλά χρήματα, που πληρώνονται σε υπηρεσίες, σε σχέση με την ασφαλή διαβίωση των δύο που τον αποτελούν, ακόμα κι αν υπάρχουν δύο εισοδήματα. Παραδείγματα και μηνύματα κοινωνικά που έρχονται στη σύγχρονη εποχή, αποδεικνύουν πως ο γάμος σήμερα αποτελεί μια σταθερή οικογενειακή πίεση, που καταλήγει να κάμπτει, κυρίως όσους επιθυμούν να κλείσουν «την τρύπα της κατάθλιψης τους».

Ο ΓΑΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΥΘΟΡΜΗΤΙΣΜΟΥ

Τα παντρεμένα ζευγάρια, συνήθως λένε στους γύρω τους πως εξακολουθούν να είναι αυθόρμητα και μετά το γάμο. Οι πραγματικά αυθόρμητοι άνθρωποι, δεν χρειάζονται να το ομολογούν. Η πραγματική έννοια των αυθόρμητων πράξεων στη κοινή ζωή ενός ζευγαριού, είναι μια προγραμματισμένη από κοινού ειλημμένη απόφαση για την αγορά μεγαλύτερου σπιτιού, για το ξόδεμα του προϋπολογισμού και για επισκέψεις κοινωνικού ενδιαφέροντος, που ενίοτε δεν αφορούν και ενδιαφέρουν απαραίτητα και τους δύο. Ο συμβιβασμός είναι ο απόλυτος ορισμός της αυθόρμητης συμπεριφοράς αμφοτέρων των ενδιαφερομένων. Έχει να κάνει με τις αποφάσεις της συμβίωσης και την απαγορευτική σήμανση, ότι η διαβίωση δεν αφορά τον ένα και τα ενδιαφέροντά του, αλλά το μοίρασμα όλων δια δύο.

Ο ΓΑΜΟΣ ΕIΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ SEX

Σαφώς και υπάρχει το sex. Περιστασιακά. Σε επετείους, γενέθλια, διακοπές και κυρίως όταν ο άλλος, είναι «good boy, τότε θα πάρει το μπισκότο του». Εκείνες οι μέρες του πάθους, είναι μια ανάμνηση σταθερή στο αναμνηστικό φωτογραφικό υλικό των κάδρων που φιγουράρει στους μπουφέδες σας.

Ο ΓΑΜΟΣ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΕΙ ΣΥΧΝΑ

Οι πιθανότητες είναι 50%-50%. Όχι πως μπορούν να γίνουν απειλητικοί ή και επικίνδυνοι ο ένας για τον άλλον, αλλά πολλές φορές υπάρχει η περίπτωση ενός ακαριαίου πυροβολισμού. Βεβαίως δεν εννοούμε δραστικά, αλλά μεταφορικά. Η αναγκαστική διαπραγμάτευση της ιδέας να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου υποχρεωτικά με εκείνον που ερωτεύτηκες στα 20, ακόμα κι αν τον αγαπάς σε φέρνει πιο εύκολα μπροστά στο διαζύγιο. Κι αν δεν μπορείς να φτάσεις εκεί, τα πράγματα δυσκολεύουν, γιατί δεν μπορείς να σπάσεις το "γόρδιο" από αδυναμία. Αυτό που θεωρείται σημαντικό για έναν υπό οικοδόμηση γάμο, είναι η συμβίωση πριν και επί μακρό δυνατόν χρονικό διάστημα. Τότε πραγματικά ξερετε αν μπορείτε να αντέξετε μια ζωή με τον άλλον.

Ο ΓΑΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΡΙΣΚΟΥ

Ο γάμος σημαίνει ότι κρατάτε τα συμφέροντα και των δύο ανθρώπων στο μυαλό και στο χέρι κατά τη διάρκεια κάθε απόφασης. Είναι βέβαιο, πως το «πήδημα» που σχεδιάζατε να κάνετε έχει ρίσκο (μια σημαντική δουλειά ή μια επένδυση), που σε καμία στιγμή δεν πρέπει να συμπεριλάβετε σε αυτό το ρίσκο τον άλλον, ακόμα κι αν το ρίσκο αυτό θα μπορούσε να αλλάξει τη ζωή σας για πάντα προς το καλύτερο.

Ο ΓΑΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Σκεφτείτε ότι για το αγαπημένο σας πρόσωπο υπήρξατε μερικά χρόνια πριν. Σκεφτείτε πόσο διαφορετικό φαίνεται σήμερα από ...τότε. Τώρα συλλογιστείτε το πρόσωπο δέκα χρόνια μετά. Μοιάζετε σήμερα περισσότερο από τότε, αλλά με νέα γούστα, συναισθήματα, συγκινήσεις και μια άλλη διαφορετική στάση ζωής. Σε μερικά ακόμα χρόνια θα έχετε πάλι αλλάξει.
Είναι τελείως τρελό ο άλλος να έρθει μαζί σας, σε αυτό το «γύρο του θανάτου» που θυμάστε από παιδιά. Τόσα Σαββατοκύριακα, τόσοι συμβιβασμοί, τόσες συγκινήσεις, δεν σπαταλήθηκαν για ένα συμβιβασμό.

Έως ότου σας χωρίσει ο θάνατος, τώρα μπορείτε να μείνετε μαζί λόγω …ανάγκης!

Ροή Ειδήσεων