ΓΥΝΑΙΚΑ

Κορονοϊός: «Μπορώ να κολλήσω από μία βρώμικη μάσκα»;

Κορονοϊός: «Μπορώ να κολλήσω από μία βρώμικη μάσκα»;

Τι λένε οι ειδικοί γύρω από αυτό το θέμα με τη χρησιμοποιημένη μάσκα;

Τους τελευταίους 8 μήνες η μάσκα έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Τη φοράμε, γελάμε, φτερνιζόμαστε και μιλάμε μέσα τους. Μετά τη διπλώνουμε και τη βάζουμε στην τσάντα ή την τσέπη μας μόνο για να την ξαναβγάλουμε και να τη φορέσουμε ξανά μετά. Ωστόσο, παρά τις επίσημες συμβουλές ότι πρέπει να φοράμε μια καθαρή μάσκα κάθε φορά που μπαίνουμε σε έναν κλειστό δημόσιο χώρο, μια δημοσκόπηση του YouGov αποκάλυψε ότι πολλοί άνθρωποι φορούν φορούν τη μία αρκετές φορές ανάμεσα στα πλυσίματα -το 15% των Βρετανών δεν πλένουν καθόλου τις επαναχρησιμοποιήσιμες μάσκες τους. Ομοίως, περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς που επιλέγουν μάσκες μίας χρήσης τις φοράνε ξανά -το 7% από αυτούς τις φορούν επ’ αόριστον.

Οι μάσκες προσώπου έχουν σχεδιαστεί για να πιάνουν τα αναπνευστικά σταγονίδια που εκπέμπουμε από το στόμα και τη μύτη μας, αλλά δεδομένου ότι είναι τα δικά μας αναπνευστικά σταγονίδια, είναι πραγματικά τόσο κακό που χρησιμοποιούμε μια μάσκα ξανά και ξανά; Πώς μολύνονται οι μάσκες προσώπου και με τι είδους μικρόβια;

Εάν επρόκειτο να πάρεις την χρησιμοποιημένη μάσκα σου και να δεις τους μικροοργανισμούς σε ένα τρυβλίο καλλιέργειας Petri, θα βρεις μια ποικιλία βακτηρίων, ιών και μυκήτων.

Διάβασε τη συνέχεια στο Queen.gr

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ