ΓΥΝΑΙΚΑ

Αλκαλικά τρόφιμα πλούσια σε αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά

Αλκαλικά τρόφιμα πλούσια σε αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά
Photo by Louis Hansel @shotsoflouis on Unsplash

Τι είναι η αλκαλική διατροφή.

Τα αλκαλικά τρόφιμα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά και η κατανάλωσή τους συμβάλλει στην εξισορρόπηση του pH του αίματος.

Με αυτό τον τρόπο αποτρέπονται αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σας.Η αλκαλική διατροφή περιλαμβάνει κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και τροφών φυτικής προέλευσης και την αποφυγή επεξεργασμένων τροφίμων και πρόχειρου φαγητού.

Οι υποστηρικτές της πιστεύουν ότι μπορεί να συμβάλλει στην απώλεια κιλών και την προστασία από παθήσεις όπως οι πέτρες στα νεφρά, η οστεοπόρωση, η φθορά των μυών, η αρθρίτιδα, ο διαβήτης και ο καρκίνος.

Ποιες αλκαλικές τροφές μπορείτε να καταναλώνετε καθημερινά

Λεμόνι

Τα λεμόνια έχουν εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε αλκαλικά μέταλλα, όπως το κάλιο και το μαγνήσιο.Το κιτρικό οξύ μεταβολίζεται και έχει αλκαλική επίδραση στο σώμα σας. Τα λεμόνια αποτελούν καλή πηγή ασβεστίου, σιδήρου και βιταμινών Α, C και Β-συμπλέγματος, καθώς και φυτικών ινών.

Αγγούρι

Τα αγγούρια είναι άλλη μια αλκαλική διατροφή. Μπορούν γρήγορα να εξουδετερώσουν τα οξέα και να βοηθήσουν στην πέψη. Αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμινών Κ, C και διαφορετικών βιταμινών Β. Παίρνετε επίσης μια καλή ποσότητα χαλκού, αμινοξέων, υδατανθράκων, διαλυτών και αδιάλυτων ινών, καλίου, μαγγανίου, φωσφόρου, μαγνησίου, βιοτίνης και πυριτίου. Και το πιο σημαντικό, έχουν ελάχιστες θερμίδες.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ