ΓΥΝΑΙΚΑ

4 tips για το πώς μπορείς να συνδυάσεις αγαπημένα υλικά μέσα στο σπίτι σου

4 tips για το πώς μπορείς να συνδυάσεις αγαπημένα υλικά μέσα στο σπίτι σου

4 μυστικά για το πώς μπορείς να αξιοποιήσεις υλικά για να δημιουργήσει συναρπαστικού εσωτερικούς χώρους.

Πώς μπορούμε να εναρμονίσουμε διαφορετικά γούστα μέσα σ' ένα σπίτι, διαφορετικά αρχιτεκτονικά στυλ και trends ώστε να μην ακροβατούν στα όρια της υπερβολής; Ο διάσημος Αμερικανός Interior designer, Jamie Drake μας αποκαλύπτει όλα τα μυστικά για να συνδυάσουμε αρμονικά διαφορετικά στυλ μεταξύ τους στον ίδιο χώρο. «Νομίζω ότι κάθε δωμάτιο είναι ένα στιγμιότυπο της ζωής μας, είτε βρισκόμαστε στο 1740 είτε στο 2020, είναι μια καλή ευκαιρία να σκεφτούμε άλλες εποχές, μέρη και πολιτισμούς», και συνεχίζει: «Όταν εργάζομαι επάνω σε ένα σχέδιο, οραματίζομαι πάντα πώς τα πράγματα ενώνονται και τοποθετούνται το ένα δίπλα στο άλλο -όπως ακριβώς μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε μεγάλος ζωγράφος, που δουλεύει με μια παλέτα-. Είναι όλα σχετικά με τη δημιουργία τέτοιων συνδυασμών».

Παρακάτω ο διάσημος interior designer μας αποκαλύπτει 4 μυστικά για το πώς ο ίδιος αξιοποιεί υλικά για να δημιουργήσει συναρπαστικούς, πολυεπίπεδους εσωτερικούς χώρους ώστε να κάνεις το ίδιο κι εσύ.

1. Αγάπα τις αντιθέσεις

Μη σκέπτεσαι τι έπιπλα ταιριάζουν και πού. Ο Jamie Drake ενθαρρύνει τις αντιθέσεις. «Οι αντιθέσεις εμπλουτίζουν την ομοιομορφία μ΄έναν μαγικό τρόπο. Αν έχεις κυρίως έπιπλα σε ίσες γραμμές, μπορείς να τα συνδυάσεις με ένα υπέροχο μπαρόκ κομμάτι».

2.Εκπαίδευσε το μάτι σου

Πώς μπορείς να γνωρίζεις τι πρέπει να συνδυάσεις; Λοιπόν, είναι όλα θέμα έκθεσης και συνήθειας. «Απλά κοιτάζοντας διακοσμήσεις σε περιοδικά, σε μουσεία, σε εκθέσεις τέχνης, μπορεί πραγματικά να κάνει το μάτι σου να εκπαιδευτεί στους σωστούς συνδυασμούς», λέει ο Drake. «Όσα περισσότερα βλέπεις τόσα περισσότερα μαθαίνεις».

3. Η πατίνα είναι το κλειδί

Οι παραλλαγές της εποχής δεν αφορούν μόνο την αλλαγή σχημάτων. Η ιστορία προσθέτει επίσης έναν ξεχωριστό πλούτο στον εσωτερικό χώρο του σπιτιού μας. Μία πτυχή των παλιών χρόνων που αγαπά τόσο πολύ ο Drake είναι η πατίνα, που στις μέρες μας επανέρχεται σε παλαιωμένα μέταλλα, φθαρμένα δέρματα και φυσικά ξύλο.

4. Εξέτασε τις υφές

Ένας άλλος τρόπος για να προσθέσεις ψυχή στον χώρο σου είναι οι διαφορετικές υφές των επίπλων. «Δε θέλουμε ποτέ όλα τα κομμάτια να είναι ξύλο ή μέταλλο», λέει ο Drake. «Είναι πολύ πιο ενδιαφέρον να έχουμε την αντίθεση διαφορετικών υφών και στοιχείων για να ολοκληρώσουν έναν χώρο με μεγαλοπρέπεια και στυλ».