ΓΥΝΑΙΚΑ

4 μυστικά για να φροντίσεις σωστά τα φρύδια σου στην καραντίνα

4 μυστικά για να φροντίσεις σωστά τα φρύδια σου στην καραντίνα

Θα περάσει πολύς καιρός μέχρι το επόμενο ραντεβού στην brow artist.

Τα φρύδια είναι ένα σημείο πάνω σου, που είτε θα αναδείξουν την ομορφιά σου, είτε… μπορεί να σε χαντακώσουν. Τι σημαίνει αυτό; Ότι είναι πολύ σημαντικό να τα περιποιείσαι σωστά, διότι ένα μικρό λάθος μπορεί να αλλάξει όλη την εικόνα του προσώπου σου.

Βλέπεις, τα φρύδια είναι το κάδρο σου, είναι το σημείο που δίνει βάθος σε όλο το βλέμμα σου, τονίζει τα μάτια και σε κάνει να δείχνεις πολύ, πολύ όμορφη και περιποιημένη. Γι’ αυτό, άλλωστε, ο πιο σωστός τρόπος να τα φροντίζεις είναι να απευθύνεσαι σε brow expert, που γνωρίζει ακριβώς ποιες τριχούλες θα σου αφαιρέσει και πώς θα διαμορφώσει το σχήμα τους.

Δυστυχώς, όμως, εν μέσω δεύτερου lockdown τα κέντρα αισθητικής και οι brow experts δεν εργάζονται στα πλαίσια της προστασίας του κοινού από την πανδημία του κορονοϊού. Και εδώ προκύπτει το ερώτημα: «Και πώς θα περιποιηθώ τώρα τα φρύδια μου, που εκπέμπουν SOS;». Ψυχραιμία! Μην αγχώνεσαι. Παρακάτω σου αποκαλύπτουμε τέσσερα μυστικά, τα οποία- αν ακολουθήσεις- θα σε κάνουν να χαρείς πολύ όταν ξανασταθείς μπροστά στον καθρέφτη σου.

Φρόντισε να έχεις τα κατάλληλα εργαλεία και να στέκεσαι σε σημείο με σωστό φως.

Βρες έναν καθρέφτη στον οποίο φαίνονται ταυτόχρονα και τα δύο φρύδια σου. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε τσιμπιδάκι με λοξή άκρη, που έχει την ικανότητα να συγκρατεί ολόκληρη την τρίχα και να μην τη σπάει στη μέση. Τέλος, στάσου μπροστά σε ένα παράθυρο με φυσικό φως ή αν έχει νυχτώσει, χρησιμοποίησε φωτιζόμενο καθρέφτη.

Προσοχή με το τσιμπιδάκι φρυδιών

Το ότι τα φρύδια σου μπορεί να μη σου αρέσουν αυτήν τη στιγμή δε σημαίνει ότι πρέπει να αρχίζεις να τους αλλάζεις σχήμα. Πρέπει απλά να τα συντηρήσεις μέχρι να επισκεφθείς την brow artist. Βγάλε, λοιπόν, μόνο τις περιττές τριχούλες και μην πειράξεις τίποτε άλλο.

Η κατεύθυνση που βγάζεις τα φρύδια έχει σημασία

Ο σωστός τρόπος είναι να αφαιρείς τις τριχούλες με το τσιμπιδάκι με την κατεύθυνση ανάπτυξης των φρυδιών. Αν κάνεις κάτι διαφορετικό, τότε η τρίχα μπορεί να καθυστερήσει πολύ καιρό να επανεμφανιστεί ή και να προκληθεί φλεγμονή στο σημείο.

Προσοχή στη χρήση του ειδικού ψαλιδιού φρυδιών

Αν θέλεις οπωσδήποτε να τελειοποιήσεις την περιποίηση των φρυδιών με το ειδικό ψαλιδάκι, η διαδικασία είναι η εξής: χτένισε τα φρύδια με φορά προς τα πάνω, σταθεροποίησέ τα με brow gel και κόψε προσεκτικά μόνο τις πολύ μακριές τρίχες που εξέχουν.