ΓΥΝΑΙΚΑ

5 tips για να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου από την ατμοσφαιρική ρύπανση

5 tips για να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου από την ατμοσφαιρική ρύπανση

Είναι απλά πράγματα που όλες μπορούμε να κάνουμε!

Μέχρι τώρα ήξερες ότι η έλλειψη ύπνου ή οι βλαβερές ακτίνες UV του ήλιου μπορούν να βλάψουν την επιδερμίδα σου και πιθανότατα φρόντιζες το δέρμα σου αναλόγως. Γνώριζες, όμως, ότι και η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι υπεύθυνη- πολλές φορές- για τη φθορά της επιδερμίδας σου; Κι όμως!

Η ρύπανση του περιβάλλοντος μπορεί να διαταράξει την ισορροπία των αντιοξειδωτικών και των ελεύθερων ριζών στο σώμα σου και το αποτέλεσμα είναι η μείωση παραγωγής κολλαγόνου και κατ’ επέκταση η εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Εύλογα τώρα θα αναρωτιέσαι πώς εσύ μπορείς να «φρενάρεις» τις επιδράσεις του περιβάλλοντος στο δέρμα σου. Υπάρχει τρόπος και συγκεκριμένα παρακάτω σού προτείνουμε τα πέντε tips, που θα σε βοηθήσουν να φροντίσεις και να προστατεύσεις κατάλληλα την επιδερμίδα σου από πιθανές εξωτερικές «επιθέσεις».

Να φοράς πάντα κρέμα ματιών

Το δέρμα στην περιοχή των ματιών είναι τόσο ευαίσθητο όσο δε φαντάζεσαι. Γι’ αυτό ακριβώς θα πρέπει πάντα -πρωί και βράδυ- να φοράς κρέμα ματιών, ώστε να το προστατεύεις από οποιονδήποτε εξωτερικό παράγοντα.

Μη βάζεις και βγάζεις την ίδια μάσκα προστασίας

Μπορεί να μην αντέχεις άλλο, μπορεί να έχεις κουραστεί και να θες να πάρεις μια ανάσα, όμως… Βγάζοντας τη μάσκα επιτρέπεις σε σωματίδια της ατμόσφαιρας να εισβάλουν στο δέρμα σου και αμέσως μόλις την ξαναφορέσεις τα εγκλωβίζεις, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αναπτύξουν βακτήρια και να ταλαιπωρήσουν το δέρμα σου.

Μην αμελείς τον καθαρισμό του προσώπου σου

Μην κάνεις υπερβολές, αλλά και μην αμελείς να πλένεις το πρόσωπό σου. Δύο φορές την ημέρα είναι η ιδανική συχνότητα. Φρόντισε, λοιπόν, να καθαρίζεις την επιδερμίδα του προσώπου σου πρωί και βράδυ.

Η απολέπιση βοηθάει…

Για να προστατευθείς από την ατμοσφαιρική ρύπανση μπορείς να κάνεις απολέπιση δύο φορές την εβδομάδα. Έτσι, το δέρμα σου απομακρύνει όλα τα νεκρά κύτταρα και μαζί με αυτά τα σωματίδια ρύπανσης που έχουν «καθίσει» στο πρόσωπό σου.

Βάλε στη ρουτίνα ομορφιάς σου τα αντιοξειδωτικά

Η ατμοσφαιρική ρύπανση βλάπτει τον επιδερμικό φραγμό με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ερεθισμοί και σπυράκια στην επιδερμίδα. Για να προστατευθείς, λοιπόν, καλό είναι να εντάξεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου τη βιταμίνη C & Ε ή τη ρετινόλη, ώστε να προστατεύσεις τον φραγμό της επιδερμίδας από εξωτερικές «επιθέσεις».