ΓΥΝΑΙΚΑ

Κορονοιός: Εργασία από το σπίτι με παιδιά - Συμβουλές για να τα καταφέρετε

Κορονοιός: Εργασία από το σπίτι με παιδιά - Συμβουλές για να τα καταφέρετε
pexels.com

Η τηλεργασία είναι γεγονός για πολλούς γονείς.

Η τηλεργασία αποτελεί πλέον τη νέα πραγματικότητα για χιλιάδες εργαζόμενους λόγω κορονοϊού.

Αυτή η μετάβαση στις νέες συνθήκες εργασίας δεν είναι εύκολη για τους γονείς που καλούνται να εργαστούν έχοντας και τα παιδιά στο σπίτι.

Tο να δουλεύεις όταν το παιδί είναι μαζί σου αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολο, ειδικά αν είναι μικρό σε ηλικία και χρειάζεται συνεχώς την προσοχή σου.

Αν κι εσείς εργάζεστε από το σπίτι και δυσκολεύεστε με τα παιδιά, δείτε τι προτείνει η blogger Louisa Fitzgerald

Σηκωθείτε νωρίς

Ο καλύτερος τρόπος για να εργαστείτε από το σπίτι είναι να κάνετε όσο το δυνατόν περισσότερα όταν τα παιδιά κοιμούνται. Ξυπνάτε καθημερινά νωρίς και αξιοποιήστε την ησυχία που επικρατεί για να οργανώσετε την δουλειά σας και να απαντήσετε σε e-mail.

Ενθαρρύνετε το ανεξάρτητο παιχνίδι

Το ανεξάρτητο παιχνίδι είναι σημαντικό για την ανάπτυξη μικρών παιδιών γι’ αυτό και χρειάζονται ενθάρρυνση. Για τους εργαζόμενους γονείς, το ανεξάρτητο παιχνίδι μπορεί να δώσει στη μαμά ή τον μπαμπά πολύ χρόνο για να ολοκληρώσει τη δουλειά.Εστιάστε λοιπόν σε δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν τα νήπια απασχολημένα.

Επωφεληθείτε από τον μεσημεριανό ύπνο του παιδιού

Ο μεσημεριανός ύπνος καθημερινά δεν είναι μόνο σημαντική για την υγεία και την ανάπτυξη του παιδιού, αλλά και για τη δουλειά σας. Εάν μπορείτε, ενθαρρύνετε τον μεσημεριανό ύπνο του παιδιού για να ξεκουραστεί και για να δουλέψετε κι εσείς με περισσότερη ησυχία. Διατηρήστε σταθερούς τους χρόνους ύπνου έτσι ώστε το μικρό παιδί να έχει μια τακτική ρουτίνα.

Δώστε προσοχή στο παιδί

Η εργασία από το σπίτι έχει προφανή οφέλη για πολλούς γονείς, αλλά δεν είναι πάντα εύκολη. Δεν είναι εφικτό να αφήσετε τη δουλειά και να ασχολείστε με άλλα πράγματα κάθε φορά που σας φωνάζει το παιδί. Αλλά αν είναι νήπιο και προσπαθεί να σας τραβήξει την προσοχή, οι πιθανότητες να σταματήσει αν δεν το πετύχει είναι ελάχιστες. Δώστε λοιπόν στο μικρό παιδί την προσοχή που χρειάζεται και αξίζει. Παράλληλα, βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν ώρες μέσα στην ημέρα που δεν είστε μπροστά στον υπολογιστή και ασχολείστε με τα παιδιά τώρα που είστε συνεχώς στο σπίτι.