ΓΥΝΑΙΚΑ

Το κατάστημα Issey Miyake που είναι εμπνευσμένο από το νερό

Το κατάστημα Issey Miyake που είναι εμπνευσμένο από το νερό

Δες τον εντυπωσιακό σχεδιασμό στο εσωτερικό του.

Ο Ιάπωνας σχεδιαστής Shingo Noma δημιούργησε με τέτοιο τρόπο τους εσωτερικούς χώρους ώστε να αναφερθεί και να τονίσει τη μακρά ιστορία του θαλάσσιου εμπορίου της Οζάκα (για την ιστορία να πούμε πως το λιμάνι της πόλης λειτουργεί πριν από το 300 μ.Χ).

«Συνδέοντας την πόλη του νερού, την Οζάκα, με τη συνεχή ροή ιδεών που καταλήγουν στη δημιουργία πολλών ρούχων του Issey Miyake, θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα κατάστημα στο οποίο να ρέουν όλες αυτές οι ενέργειες, δημιουργώντας μια πηγή δημιουργικότητας», εξηγεί ο Noma, ο οποίος είναι επίσης art director της γκαλερί που βρίσκεται μέσα στο υποκατάστημα του Issey Miyake. «Εάν ανοίξεις τη βρύση, θα υπάρχει πάντα μια ροή πολλών ενδιαφερουσών ιδεών». Επομένως, κάθε λεπτομέρεια στη διακόσμηση που απορρέουν από τη μαγεία του νερού είναι διάχυτες σε κάθε σημείο του καταστήματος.

Στο εσωτερικό, στο ισόγειο του καταστήματος, τα ρούχα κρέμονται από μεταλλικές σιδεριές που έχουν διαμορφωθεί για να μιμούνται σωλήνες νερού.

Οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν στα λευκά, μπλε και γκρι πουφ που υπάρχουν σε όλο το showroom. Το καθένα έχει ένα στρογγυλεμένο σχέδιο που μιμείται το σχήμα μιας ράβδου σαπουνιού.

Images: Masaya Yoshimura and Copist/ dezeen.com