ΓΥΝΑΙΚΑ

Όλοι οι τρόποι για να μην παχύνεις εν μέσω lockdown

Όλοι οι τρόποι για να μην παχύνεις εν μέσω lockdown

Συμβουλές για να μην πάρεις κιλά τώρα που μένεις όλη μέρα στο σπίτι.

Κακά τα ψέματα τις μέρες του lockdown είναι απολύτως λογικό να αφιερώνεις πολλές ώρες μπροστά στην τηλεόραση και τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Το διάστημα αυτό, αρκετές από εμάς έχουν στραφεί στη μαγειρική με αποτέλεσμα να υπάρχει καταιγισμός συνταγών για σπιτικό ψωμί, κέικ και διάφορα άλλα γλυκά. Οι διατροφικοί πειρασμοί είναι πολλοί γι’ αυτό τώρα περισσότερο από ποτέ, θα πρέπει να διασφαλίσεις ότι η διατροφή σου είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά για να έχεις δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα και να αποφύγεις τυχόν ανεπιθύμητες ασθένειες. Αν λοιπόν βρίσκεσαι τις περισσότερες ώρες της ημέρας γύρω από την κουζίνα για να εξυπηρετήσεις την οικογένειά σου, ακολούθησε αυτές τις απλές συμβουλές που θα σου δώσουμε παρακάτω. Στόχος είναι να εμπλουτίσεις τη διατροφή σου με πολλές βιταμίνες και μέταλλα, για να εξασφαλίσεις τα βέλτιστα επίπεδα υγείας.

1) Φτιάξε θρεπτικά smoothie

Απογείωσε τα επίπεδα ενέργειας σου με αυτό το θρεπτικό smoothie. Το σπανάκι περιέχει βιταμίνη C, σίδηρο, φυλλικό οξύ και σε συνδυασμό με τη γλυκιά γεύση του ακτινίδιου και της μπανάνας είναι πολύ νόστιμο.

2) Βάλε τους ξηρούς καρπούς στη διατροφή σου

Οι έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν τουλάχιστον 20 γραμμάρια ξηρών καρπών καθημερινά έχουν λιγότερες πιθανότητες για εμφάνιση καρδιακών παθήσεων, καρκίνου και διαβήτη. Πρόσθεσε μια χούφτα κάσιους, αμύγδαλα ή καρύδια στο πρωινό σου για να πάρεις τις ευεργετικές τους ιδιότητες.

3) Πιες πολύ νερό και τσάι

Ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι τζίντζερ κάθε πρωί έχει εκπληκτικά οφέλη για τον οργανισμό σου. Είναι γεμάτο αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, βοηθάει στην πέψη και μειώνει τον πόνο της περιόδου καθώς και τη ναυτία.

4) Αύξησε τη πρόσληψη βιταμινών

Ένας εύκολος τρόπος είναι να προσθέσεις φέτες πορτοκαλιού σε σαλάτες ή να φτιάξεις χυμό. Η υψηλή περιεκτικότητα βιταμίνης C που βρίσκεται στα πορτοκάλια βοηθά σημαντικά στην απορρόφηση του σιδήρου.

5) Πες ναι στις πρωτεϊνούχες τροφές

Η πρωτεΐνη δεν βρίσκεται μόνο στο κρέας και τα αυγά. Η φυτική πρωτεΐνη μπορεί να καλύψει εξίσου το διατροφικό κενό. Βάλε στη διατροφή σου φασόλια, ρεβίθια, όσπρια, ξηρούς καρπούς και quinoa που είναι πλούσια σε πρωτεΐνη.