ΓΥΝΑΙΚΑ

Πώς τα social media μπορεί να σε κάνουν να χάσεις μια δουλειά

Πώς τα social media μπορεί να σε κάνουν να χάσεις μια δουλειά

Τι πρέπει να προσέχεις όταν αναζητάς εργασία.

Είχες σκεφτεί ποτέ πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να σαμποτάρουν την καριέρα σου; Για να προχωρήσεις και να ξεχωρίσεις για όλους τους σωστούς λόγους ήρθε η ώρα να ελέγξεις και να επανεξετάσεις όλα όσα προωθείς στα social media σου.

Η αλήθεια είναι πως τα social media όταν χρησιμοποιούνται έξυπνα μπορούν να σε βοηθήσουν να πάρεις τη δουλειά που επιθυμείς. Οι περισσότεροι εργοδότες (και μιλάμε σχεδόν για το 94%) χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για αναζήτηση ταλέντων. Αυτό που δημιουργεί έκπληξη όμως είναι ότι το 1/3 των εργοδοτών απορρίπτει τους υποψηφίους για κάτι που έχουν δει στο προφίλ τους μέσα από τα κοινωνικά τους μέσα.

Τι πρέπει να γνωρίζεις ώστε τα social media σου να λειτουργούν υπέρ σου

1. Τέσταρε πρώτη εσύ τον εαυτό σου

Κάνε μια αναζήτηση του όνοματός σου στην Google για να δεις τι εμφανίζει. Δες τι μπορεί να δει ο μελλοντικός εργοδότης σου για εσένα και προσπάθησε να σβήσεις τις φωτό και τα posts που ενδεχομένως δεν σε κολακεύουν. Υπάρχουν ειδικά application που μπορούν να το κάνουν αυτό. Ανάζήτησέ τα! Μπορείς επίσης να επεξεργαστείς στους προσωπικούς σου λογαριασμούς τη δυνατότητα του απόρρητου.

2. Αγάπησε τα δίκτυα που θα βοηθήσουν την καριέρα σου

Αν βρεις ένα «κανάλι» που προβάλλει καλύτερα εσένα και την καριέρα σου, αγκάλιασέ το!Ένα κανάλι στο you tube ίσως μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο για σένα. Μπορεί να είναι η καλύτερη λύση για την προβολή σου. Υπάρχουν πολλές δημιουργικές δυνατότητες για να αποδείξεις τις γνώσεις σου: ίσως mini εμφανίσεις στο IGTV, εβδομαδιαία videos στο LinkedIn, καθημερινές συμβουλές σε κάποια ομάδα στο Facebook ή έξυπνες ιδέες σε Stories στο Instagram.

3. Μην απομονωθείς από τους γύρω σου

Ανεξάρτητα από το αν ψάχνεις για νέα δουλειά ή όχι, υπάρχει μια υπέροχη ομάδα ανθρώπων στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που περιμένουν να σε βοηθήσουν. Το Instagram είναι γεμάτο λογαριασμούς που είναι έτοιμοι να σε εξυπηρετήσουν καθημερινά, που μοιράζονται δωρεάν εξαιρετικά χρήσιμες γνώσεις και που επικοινωνούν με άτομα που χρειάζονται βοήθεια.

Images: Pexels.com