ΓΥΝΑΙΚΑ

Oι εκφράσεις του προσώπου που φανερώνουν ότι αρέσεις σε κάποιον

Oι εκφράσεις του προσώπου που φανερώνουν ότι αρέσεις σε κάποιον

Η επιστήμη μίλησε!

Ο έρωτας είναι ωραίος επειδή ακριβώς είναι απρόβλεπτος. Ειδικά στις αρχές μιας γνωριμίας, που τα πράγματα είναι κάπως αβέβαια και θολά, δεν είσαι σε θέση να ξέρεις ποια ακριβώς είναι τα συναισθήματα του ανθρώπου που σε ενδιαφέρει. Βασικά το συγκεκριμένο ίσως να μην το μάθεις και ποτέ, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Παρόλα αυτά, επειδή υπάρχει και η επιστήμη και δεν μπορούμε να αφήνουμε τίποτα στην τύχη του, έπεσε στα χέρια μας μία άκρως ενδιαφέρουσα έρευνα, η οποία θα σε βοηθήσει να καταλάβεις, αν όντως το άτομο που σε ενδιαφέρει σε φλερτάρει ή είναι απλά ευγενικό.

Η έρευνα αυτή λοιπόν, η οποία δημοσιεύτηκε στην Journal of Sex Research, ανέλυσε τις εκφράσεις γυναικών, την ώρα που απευθύνονταν σε έναν άντρα ο οποίος τις τραβούσε ερωτικά. Τα αποτελέσματα, προέκυψαν από τις απαντήσεις των αντρών, για το αν αντιλήφθηκαν το φλερτ της γυναίκας που είχαν απέναντί τους ή όχι. Όσοι λοιπόν δέχτηκαν φλερτ και το αντιλήφθηκαν, τόνισαν τρεις συγκεκριμένες εκφράσεις του προσώπου από τις οποίες το κατάλαβαν.

Η πρώτη είναι η νωχελική κίνηση του κεφαλιού προς τα πλάγια κατά τη διάρκεια του διαλόγου, η δεύτερη το μειδίαμα (και χαμογελάω και όχι) και η τρίτη είναι το βλέμμα, το οποίο φεύγει απότομα από τον ενδιαφερόμενο και επανέρχεται μέσα στα επόμενα δευτερόλεπτα, γιατί κακά τα ψέματα όταν κάποιον τον θέλουμε, θέλουμε και να τον κοιτάμε!